Administrație

Realizările autorităților din Lovrin în anul 2019. Planurile pentru 2020

Marius Graur -primar Lovrin
Adora Beauty

Încă un an se apropie de final, iar acesta este momentul în care reprezentanții administrației locale trag linie și fac bilanțul.

Pentru comuna Lovrin anul care a trecut a fost unul plin de provocări, însă aleșii locali au reușit să ducă la bun sfârșit cea mai mare parte dintre obiectivele pe care și le-au propus. Astfel, în anul 2019 s-au realizat o serie de lucrări, iar planurile administrației locale pentru anul 2020 sunt și ele mărețe.

Infrastructura pentru educație a fost, și anul acesta, pe lista de priorități a Primăriei Lovrin. Astfel, după ce au scris proiecte și au reușit să obțină finanțări guvernamentale pentru ele, sunt pe cale să înceapă lucrările pentru două obiective majore în comuna noastră. Este vorba despre reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii cu clasele I-IV din localitate, pentru care investiția este prevăzută din fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În prezent, se așteaptă ultimele avize, iar odată obținute, vor începe lucrările în teren.

Un al doilea proiect câștigat prin PNDL este acela de construire a unei creșe în comună, proiect ce se află în licitație pentru execuție. Odată finalizate procedurile și desemnat câștigătorul, cel mai probabil anul viitor, vor începe și aici lucrările. “A fost un an cu multe obstacole, cu provocări, dar și cu realizări de care suntem foarte mândrii. Împreună cu echipa din Primărie, am lucrat zi de zi pentru finalizarea proiectelor demarate, pentru atragerea fondurilor externe și pentru a asigura nu doar investiții de viitor, ci și un nivel ridicat de cultură, educație și sport pentru toți locuitorii comunei noastre”, a precizat primarul comunei Lovrin, Marius Graur.

În plus, urmează să intre în procedură de licitație și proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere din comună, astfel că toate străzile vor fi reparate. Continuă, în același timp, lucrările de pavare a trotuarelor, obiectiv pe care administrația locală îl desfășoară din bugetul local. Se are în vedere și reabilitarea sistemului de încălzire cu apă geotermală, iar lucrarea este programată să înceapă anul viitor.

Un alt obiectiv important pe care administrația locală l-a finalizat anul acesta a fost modernizarea Căminului Cultural. Aici, totul a fost complet transformat, pentru a servi nevoilor actuale ale comunității.

Pentru anul viitor, autoritățile locale au în plan continuarea dezvoltării comunei, iar în funcție de bugetul local și de programele guvernamentale de finanțare, vor fi demarate noi proiecte.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*