Cultură

Concerto di Natale, la Biserica Millennium din Piaţa Traian

Concerto di Natale, la Biserica Millennium din Piaţa Traian

O nouă ediţie Concerto di Natale va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, ora 20:00, la Biserica Millennium din Timişoara (Piaţa Romanilor din cartierul Fabric), în interpretarea ansamblului Camerata Strumentale (fondator, Enrico Cannata) şi a Corului Excelsior (dirijat de maestrul Iosif Todea), sub bagheta lui Enrico Cannata (iniţiator şi realizator al proiectului).

În avanpremieră, va fi interpretată “Ouverture” la opera “Traiano in Dacia” de Giuseppe Nicolini, compozitor italian, născut la Piacenza, în anul 1762. Giuseppe Nicolini, inspirat de războaiele dacice, a compus opera „Traiano in Dacia” („Traian în Dacia”), care s-a jucat pentru prima dată la Roma în 1807, chiar în anul în care a fost scrisă.

Maestrul Enrico Cannata a recuperat şi a transcris această lucrare, în colaborare cu managerul Operei Naționale Române din Timișoara, Cristian Rudic, sub conducerea muzicală a dirijorului David Crescenzi, iar noua montare a operei „Traian în Dacia” de Giuseppe Nicolini va fi prezentată, în premieră naţională, la Opera Naţională Română Timişoara, în deschiderea anului capitalei culturale, în cadrul programului cultural Timişoara 2021, proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Opera Naţională Română Timişoara şi Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, relatează Radio Timişoara.

Concerto di Natale este un cadou de Crăciun pe care familia Margherita şi Carlo Marchegiano îl oferă Timişoarei, an de an, de mai bine de un deceniu şi jumătate, sub oblăduirea caldă a părintelui paroh Kapor János de la Biserica Millennium din Timişoara.

Evenimentul este organizat sub patronajul Consulatului General al Italiei din Timişoara, cu sprijinul: Norad Group, Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii şi Compania Reset.

Parteneri: Asociaţia Fucina Italica Griselini şi Biserica Millennium (Parohia Romano-Catolică Timişoara II Fabric).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*