Social

Reacţia Comunităţii Baptiste după ce Krampus a poposit în centrul Timişoarei

Reacţia Comunităţii Baptiste după ce Krampus a poposit în centrul Timişoarei

Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara îşi exprimă dezacordul față de organizarea unor evenimente cu conotație satanistă în centrul municipiului Timişoara, loc în care şi-au sacrificat viața numeroşi semeni de-ai noştri în urmă cu 30 de ani, spațiu în care zeci de mii de români au îngenunchiat cerând eliberarea de sub dictatura comunistă şi binecuvântarea viitorului națiunii române.

„Organizarea unor astfel de evenimente, străine de ethosul creştin şi de spiritul poporului român, în preajma unor instituții de cultură (Opera Română), de educație (Institutul Politehnic) şi religioase (Catedrala Ortodoxă) reprezintă o sfidare la adresa creştinilor din acest oraş. Considerăm că promovarea unor personaje ca demonul Krampus, prin intermediul unor parade publice, acum în preajma aniversării Revoluției şi a sărbătoririi întrupării lui Hristos, este o batjocură la adresa bisericilor creştine. Solicităm Primăriei Municipiului Timişoara interzicerea aprobării unor manifestări hidoase, cu caracter anti-creştin, mai ales în preajma sfintelor sărbători creştine. Aniversarea Revoluției Române şi celebrarea Naşterii lui Isus Hristos pretind din partea fiecăruia dintre noi mai multă demnitate, sensibilitate şi responsabilitate. Din respect față de Creatorul şi Mântuitorul nostru, pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți în timpul Revoluției din 1989 şi înțelegând crezul majorității populației din Banat, protestăm împotriva unor astfel de manifestări  şi considerăm invocarea spiritelor demonice  ca o puternică sfidare la adresa creştinilor, acum în prag de sfinte sărbători”, a transmis Ionel Tuțac, preşedintele Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara.

4 Comentarii

  1. Baptistii au fost intotdeauna nesuferiti.
    Sa se interzica, sa se inchida, sa se cenzureze. Daca ar putea ne-ar obliga pe toti sa traim dupa bunul lor plac.
    Fanatismul nu are ce cauta in Timisoara si nici in Romania.

  2. Lumea nu sa nascut crestina, si nici stramosii nostrii. Asa cum asta e sfidare pentru voi, asa sunt bisericile o sfidare pentru inteligenta omenirii. Nu sunteti decat niste oi indoctrinate, spalate pe creier de un roman SF scris acum 2000 de ani.

  3. Luati exemplu Poloniei,nu primeste nimic satanist , lgbt etc,nici pe Putin cu comunismul lui,nimic din cei imoral crestin din Europa,pastrativa indentitatea crestina.

  4. Felicitari pentru articol, felicitari comunitatii baptiste. Si Biserica Confesionala Lutherana sustine aceeadi pozitie a fratelui Tutac.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*