Sport

Premii pentru sportivii Clubului Phoenix Buziaș și handbalistul Cristian Fenici

Premii pentru sportivii Clubului Phoenix Buziaș și handbalistul Cristian Fenici

Sportivii orașului Buziaș au fost recompensați pentru performanță. Handbalistul Cristian Fenici, dar și sportivii Clubului Phoenix Buziaș au urcat pe scenă la Timișoara, în cadrul unui important eveniment, care i-a reunit pe toți marii sportivi și gimnaști ai României.

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit marți Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ” – parte a Caravanei naționale „Născut pentru Sport”, un adevărat regal al performanței în sport. La acest eveniment au fost prezente mari personalități din lumea sportului românesc, care alături reprezentanți ai administrației locale și județene au decernat 40 de trofee.

Am fost invitat și am participat la Gala de EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ – parte a Caravanei naționale Născut pentru Sport. Acolo unde Buziașul se mândrește cu Cristian Fenici, căpitanul echipei de handbal Politehnica Timișoara, căpitanul echipei naționale, de 2 ori laureat al premiului național Cel mai bun handbalist român. Și alături de el au fost premiați sportivii Clubului Phoenix, un club tânăr, înființat cu un an și jumătate în urmă. Clubul are 130 de copii la diferite ramuri sportive. Ne laudăm cu ce înseamnă luptele, unde suntem și vicecampioni naționali, avem și titluri de campioni naționali”, a transmis primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu.

Printre invitații speciali au fost prezenți: Elisabeta Lipă – maestră emerită a sportului, declarată, de către Federația Internațională de Canotaj, cea mai bună canotoare a secolului XX, deținătoare de 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase olimpiade, de 25 ori campioană a României, fost Ministru al Tineretului și Sportului; Mihai Leu – campion mondial la Box-WBO la categoria semimijlocie în 1997 și pilot de raliu, sport în care a devenit campion național în 2003; Alina Dumitru – medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc, la categoria 48 kg, vicecampioană olimpică – Londra, 2012, multiplă campioană europeană (7 titluri și de 2 ori vicecampioană europeană) și medaliată de 3 ori cu bronz la Campionatele Mondiale; Silvia Stroescu – gimnastă de talie mondială, medaliată cu aur la competiții de mare anvergură, cum ar fi Jocurile Olimpice de vară din 2004 (Atena), câștigătoare a 17 titluri internaționale și 32 naționale, actualmente lector universitar doctor la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, cât și arbitru internațional de gimnastică artistică; Simona Amânar Tabără – gimnastă de talie mondială, deținătoare a 7 medalii olimpice și 10 medalii la campionatele mondiale de gimnastică, câștigătoare, cu echipa României, a patru titluri mondiale consecutive, a doua sportivă română inclusă în International Gymnastics Hall of Fame (după Nadia Comăneci), actualmente Lector Universitar la Universitatea de Vest Timișoara și Director al Academiei Olimpice Române; Simona Gherman – campioană olimpică pe echipe la Jocurile Olimpice de vară din 2016, de două ori campioană mondială pe echipe (2010 și 2011) și de șapte ori campioană europeană (2008, 2009, 2011, 2012, 2014, 2015 și 2016 la individual și pe echipe); Adrian Meleancă – antrenor la lotul de gimnastică junior al României, fost șef de Catedră Gimnastică al CSS Lugoj; Amatto Zaharia – multiplu campion european și mondial, Maestru Emerit al Sportului, Antrenor Emerit dar și Laureat al Sportului Românesc în anii 2007 și 2008, cel care a fost decorat de Președinția României cu Ordinul „Meritul Sportiv”, președinte al Federației Române de Kempo; Marinela Mladin – Președinte al Federației Ecvestre Române; Doru Soter – Președinte al Fundației Atletismul Românesc, Mircea Barna – fostul căpitan al echipei naționale de baschet și președinte al Asociație Împreună Pentru România Modernă.

În deschiderea Galei au fost premiați și elevii care au câștigat concursul “Școală și Sport? Da se poate!”, partenerul principal al acestei campanii fiind Consiliul Județean Timiș.

”EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ” – parte a Caravanei naționale ”Născut pentru Sport” este un proiect inițiat de Asociația ”Junior SPORT”, realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş și Centrul de Cultură și Artă Timiș, organizat de Asociația ”Ama Events” și Clubul de Judo ”Phoenix” Timișoara, susținut de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*