Eveniment

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit în condiții suspecte după ce în blocul lor s-a făcut dezinsecţie

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit în condiții suspecte după ce în blocul lor s-a făcut dezinsecţie

Doi copii și mama unuia dintre ei, care locuiau în același bloc pe str. Mioriței, din Complexul Studențesc din Timișoara, au murit în condiții suspecte. Din primele informații, se pare că recent o firmă a efectuat în blocul respectiv servicii de deratizare și dezinsecție.

Locatarii spun că blocul respectiv este un focar de infecție, iar în urmă cu o săptămână aici au fost efectuate lucrări de deratizare și dezinsecție.

Într-o perioadă scurtă, începând de vineri 15 noiembrie, au avut loc trei decese. Doi  copii (9 zile, 3 ani) și un adult (29 ani). Și încă 2 copii sunt internați la Spitalul de Copii Louis Țurcanu. Există suspiciunea unei cauze toxice. UPU SMURD a anunțat DSP și Poliția. Din partea ISU Timiș s-a deplasat echipajul CBRN pentru cercetare. La ora 14:00 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și s-a stabilit evacuarea întregului bloc (parter plus 4 etaje). De asemenea, 14 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a li se recolta analize medicale, ca și măsură preventivă.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de Poliție și Pompieri care au declanșat o anchetă.

UPDATE: Comitetul pentru Situații de Urgență al județului Timiș s-a întrunit astăzi, în urma celor trei decese înregistrate într-un bloc de pe strada Mioriței din Timișoara. Potrivit șefei Direcției de Sănătate Publică Timiș, Cornelia Malac, de la fața locului s-au luat probe de apă și se verifică documentele firmei care a realizat dezinsecția. “Echipa noastră este încă acolo, a recoltat probe de apă. Se verifică documentele firmei care a efectuat dezinsecția și modul în care a fost făcută aceasta”.

În urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență s-au dispus următoarele măsuri: evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje – 200 de apartamente; evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timișoara; cazarea persoanelor in spatiile identificate la nivelul municipiului Timișoara; asigurarea apei potabile de către Consiliul Județean Timiș; centralizarea datelor referitoare la adresa Miorita 8, Timișoara din partea STS și UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate; executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiș și ISU Bihor; executarea primei cercetări chimice la alte două locații identificate de IPJ Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*