Administrație

Timișoara va avea cea mai mare fabrică de biciclete din estul Europei

Timișoara va avea cea mai mare fabrică de biciclete din estul Europei

Cea mai mare fabrică de biciclete din estul Europei va fi construită la Timișoara, investiția fiind de 30 de milioane de euro, a anunțat Vincenzo Moderno, vicepreședintele Camerei de Comerț Italiene pentru România. Conform acestuia, fabrica va fi funcțională anul viitor, aici urmând să fie angajați peste 750 de oameni.

Noua fabrică va fi construită pe un teren din Calea Șagului, pe o suprafață de 25.000 de metri pătrați. Când va fi complet funcțională, fabrica va produce peste 1,5 milioane de biciclete anual.

„Dorim să avem un «bicycle valley» în Calea Șagului. La început le vom asambla. Dar firme de componente de biciclete au venit în Timișoara și sunt interesate să deschidă filiale în oraș”, a spus Moderno.

La final, „Bicycle Valley” de România ar putea crea până la 3000 de locuri noi de muncă.

“O nouă investiție anunțată în Timișoara, cea mai mare fabrică de biciclete din estul Europei își va desfășura activitatea aici. 30 de milioane de euro este investiția preconizată, la o capacitate de producție de 1,5 milioane de biciclete pe an. În viitor, prin dezvoltare pe orizontală, platforma va crea 3.000 de locuri de muncă. Felicitări Vicenzo Moderno pentru succesul preconizat”, a transmis viceprimarul Dan Diaconu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*