Eveniment

11 migranţi din Irak, Eritreea şi Iran, depistați ascunşi într-o autoutilitară Nădlac II

11 migranţi din Irak, Eritreea şi Iran, depistați ascunşi într-o autoutilitară Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II-Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare, 11 cetăţeni din Irak, Eritreea şi Iran, care încercau să iasă ilegal din ţară.

În data de 04.11.2019, în jurul orei 08.0, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul bulgar O.F., în vârstă de 45 ani, conducând o autoutilitară marca Peugeot. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto în Slovacia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei au fost descoperite, ascunse printre marfa transportată, unsprezece persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că grupul era format din unsprezece persoane, cetățeni din Irak, Eritreea şi Iran, dintre care patru bărbați, o femeie și șase minori. Adulţii au vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani, iar minorii între 15 şi 17 ani. Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Ca urmare a celor constatate, şoferul bulgar este cercetat de către poliţiştii de frontiera pentru trafic de migranți, iar cetăţenii străini pentru trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*