Administrație

Premierul Viorica Dăncilă: “Sala Polivalentă se va construi la Timișoara”. Reacţia primarului

Premierul Viorica Dăncilă: “Sala Polivalentă se va construi la Timișoara”. Reacţia primarului

Sala Polivalentă de 16.000 de locuri, construită de Compania Națională de Investiții în județul Timiș, va fi realizată pe terenul pus la dispoziție de Primăria Timișoara, lângă stadionul Dan Păltinișanu. Anunțul a fost făcut azi de către premierul Viorica Dăncilă, prezentă la Timișoara.

Am venit la Timișoara și în județul Timiș pentru a vedea investițiile făcute atât din fondurile guvernamentale, europene, cât și din fondurile adminitrației publice locale. Cred că locația pentru Sala Polivalentă trebuie să fie în Timișoara, este reședință de județ”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

La rândul său, Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a transmis că în zona stadionului va fi realizat un complex sportiv nou care include atât Sala Polivalentă cât și noul stadion.“Având în vedere și contextul de Timișoara Capitala Culturală Europeană 2012 și că discutăm de modernizarea și construcția unui nou stadion am decis ca pe acea locație să fie un complex unul dintre cele mai moderne din țară. Nu vă ascund că vor fi greutăți, cel puțin un an și jumătate se vor dubla lucrările și la stadion și la Sala Polivalentă”, a spus Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu.

Autoritățile județene și-au dorit ca Sala Polivalentă să fie construită la Giroc, pe un teren care a aparținut Unității Militare. În același timp, Primâria Timișoara a propus ca sala să fie ridicată lângă Stadionul Dan Păltinișanu.“Am avut nenumărate discuții, le-am transformat în dispute, legat de locația privind Sala Polivalentă și de investiția acesteia în județul Timiș. Eu cred că decizia care s-a luat este una pentru cetățenii județului Timiș”, a precizat șeful CJT, Călin Dobra.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu se declară extrem de bucuros pentru că sala se va construi la Timişoara şi nu la Giroc, aşa cum ar fi dorit oficialii de la Consiliul Judeţean Timiş.

„Evident că sunt extrem de bucuros că s-a decis ca Sala Polivalentă de 16.000 de locuri să fie construită la Timișoara. S-a întâmplat firescul, a prevalat rațiunea și eu nu pot fi decât fericit, fericit pentru Timișoara, pe care eu chiar o iubesc cu toată ființa! Eu reafirm că astfel de obiective de maxim impact, cum este o mare sală polivalentă și la fel, cum e un mare stadion- trebuie rupte de jocurile politice și susținute de toți cei implicați la un moment în actul administrativ național și local deopotrivă, indiferent de poziție -la putere sau în opoziție-. Interesul public trebuie să fie mai important decât orice pentru toți actanții prinși în joc! Cred că ideal ar fi ca cele două instituții de cea mai mare importanţă din plan local -Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș- să fie parteneri în administrarea obiectivelor de această factură -marea polivalentă și marele stadion, care și el va trebui construit-, indiferent de culoarea politică dominantă a lor de moment, culoare schimbătoare, oricum, în timp, cum se întâmplă în democrație!”, a transmis primarul Nicolae Robu.

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*