Administrație

Vor începe lucrările de reabilitare a clădirii Operei Naționale din Timișoara

Vor începe lucrările de reabilitare a clădirii Operei Naționale din Timișoara

Vor începe lucrările de reabilitare a clădirii Operei Naționale din Timișoara. Astăzi a avut loc predarea amplasamentului pentru realizarea lucrărilor a fațadei din travertin a Palatului Culturii.

Lucrările costă aproape patru milioane lei, la care se adaugă TVA, iar banii sunt alocați din bugetul Primăriei Timișoara.

La predarea amplasamentului au participat și mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, directorul Teatrului National Timisoara, Ada Lupu, directorul Operei Nationale Timisoara, Christian Rudik, și șeful Direcției Județene de Cultură, Sorin Predescu.

Potrivit primarului Nicolae Robu, lucrările pregătitoare cuprind: igienizarea zonelor de interes care fac obiectul lucrărilor de intervenţie; realizarea de schele şi copertine provizorii; realizarea releveelor cu zone degradate; îndepărtarea elementelor instabile se va executa manual; investigaţii pentru studierea pietrei, a mortarelor, cărămizilor, studierea factorilor de deteriorare a materialelor, alegerea mortarelor şi produselor de tratare a pietrei, testări etc.

Executantul lucrărilor este SC Alex-Dia Construct SRL – lider (partea de execuţie) şi SC Titzunaco SRL – subcontractor (partea de proiectare). Durata de execuție este de un an.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*