Politic

Grupul PSD a depus în Parlament o modificare a Ordonanței Guvernului privind organizarea și finanțarea rezidențiatului

Grupul PSD a depus în Parlament o  modificare a Ordonanței Guvernului privind organizarea și finanțarea rezidențiatului

Absolvenții universităților de medicină nu vor mai fi nevoiți să depindă, în viitor, de decizia unui ministru al Educației pentru organizarea unui examen de rezidențiat. Anunțul a fost făcut de deputatul PSD, Bianca Gavriliță.

Împreună cu un grup de colegi din PSD, printre care Marcel Ciolacu, Renică Diaconescu, Ion Ganea și Sebastian Radu, am depus o propunere de modificare și completare a Ordonanței Guvernului nr.18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului. Prin aceasta, urmărim eliminarea ministrului Educației din procesul de organizare a examenului de rezidențiat”, a explicat deputatul PSD, Bianca Gavriliță.

Astfel, prin acest act normativ, dacă va fi adoptat, se mai introduce posibilitatea efectuării rezidențiatului inclusiv în cabinetele individuale de medicină de familie, dar și în unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea proprie și în unitățile sanitare aflate în administrarea unităților publice locale. „Anul acesta, din cauza deciziei președintelui Iohannis de a nu permite numirea unui nou ministru al Educației care să fie parte a procesului de organizare a examenului de rezidentiat, a fost nevoie ca acest examen să fie amânat și exista chiar riscul ca el să nu se mai organizeze. Nu este normal ca, din cauza factorului politic, examenul de rezidențiat să stea sub semnul incertitudinii. Examenul de rezidențiat trebuie organizat și coordonat de medici, iar factorul politic nu are ce căuta în această ecuație”, a conchis Bianca Gavriliță.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*