Social

Peste 700 de locuri de parcare eliberate pe raza Timișoarei de Poliţia Locală

Peste 700 de locuri de parcare eliberate pe raza Timișoarei de Poliţia Locală

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat și în acest an pentru eliberarea domeniului public de autovehiculele abandonate sau fără stăpân, transformate în multe cazuri în adevărate focare de infecție care ocupă locurile de parcare din oraș.

Anul acesta au fost înregistrate 1.239 de sesizări cu privire la autovehicule fără stăpân sau abandonate. Astfel, s-au efectuat demersurile pentru eliberarea locurilor de parcare, fiind aplicate 938 de somații, iar în urma acestora, nu mai puțin de 741 de autovehicule au fost ridicate de polițiștii locali cu sprijinul lucrătorilor din cadrul SDM, dar și de către proprietari care urmare a somațiilor aplicate de polițiștii locali.

De asemenea, au fost aplicate și 31 de sancțiuni conform Legii 421/2002, de câte 1.000 de lei proprietarilor care au refuzat să-și ridice autovehiculele de pe domeniul public, în urma somațiilor aplicate. Restul cazurilor sunt fie în lucru, fie nu se încadrează la prevederile legii. Spre exemplu, o zonă în care au fost identificate un număr însemnat de autovehicule abandonate este cartierul Dacia, unde au fost depistate 39 de astfel de mașini pe străzile Timiș, Burebista, Stelelor, Dropiei, Amforei, Labirint, Teiului, Zânelor. Dintre acestea, doar una nu se încadrează la lege, restul fiind în diferite faze ale procedurii, respectiv 19 au fost deja ridicate, iar celelalte 19 sunt în procedura de identificare a proprietarilor și de aplicare a somațiilor.

Poliția Locală subliniază din nou că potrivit Legii 421/2002, pentru a se putea demara procedurile de aplicare a somațiilor pentru ca autovehiculele să fie ridicate de pe domeniul public, autovehiculele trebuie să fie lăsate în același loc de peste un an de zile, dacă nu sunt îndeplinite condițiile legii polițiștii locali neavând dreptul să ia măsuri de declarare a abandonului și mai departe de ridicare sau de somare a proprietarilor să elibereze domeniul public de aceste epave.

Polițiștii locali continuă să acționeze permanent pentru soluționarea cazurilor de acest gen, cu atât mai mult cu cât cetățenii sprijină campaniile demarate de-a lungul timpului sesizând astfel de cazurile la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro.  Stadiul procedurilor în care se află un autovehicul abandonat se poate verifica și pe aplicația „Auto Abandonate” de pe site-ul instituției www.polcomtim.ro.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*