Eveniment

Turc depistat la Moravița cu paşaport fals

Turc depistat la Moravița cu paşaport fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stamora- Moravița au depistat un cetăţean turc, care a încercat să intre ilegal în ţară, folosindu-se de un paşaport fals.

Miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară,  un cetăţean sârb, în vârstă de 67 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Serbia, însoțit de o persoană de sex masculin ce avea calitatea de pasager.

La controlul de frontieră, pasagerul a prezentat un paşaport eliberat de autoritățile din Turcia. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu aparatura din dotare, stabilind că acesta este fals, motiv pentru care persoanele în cauză au fost duse la sediul instituției pentru cercetări.

Astfel, la cercetări s-a stabilit că pasagerul este cetățean turc K.K., în vârstă de 26 de ani și a recurs la această metodă deoarece nu avea viză de călătorie în paşaportul personal.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals cât şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun.

 

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*