Politic

PSD: “ Îi cerem ferm lui Iohannis să vină de îndată cu un guvern care să aibă o majoritate stabilă în Parlament“

PSD: “ Îi cerem ferm lui Iohannis să vină de îndată cu un guvern care să aibă o majoritate stabilă în Parlament“

Haosul în care Klaus Iohannis aruncă azi țara, lăsând-o fără viziune și program de guvernare, fără guvern stabil, fără buget rectificat, în prag de iarnă și în pline alegeri prezidențiale va avea efecte devastatoare pentru economie și pentru imaginea României în plan extern. Este afirmația facuta de social democrații din Timis.

“Moțiunea austerității va rămâne în calendare ca joia neagră pentru economia și democrația românească. Joia neagră pentru bunăstarea românilor. Îi cerem ferm lui Klaus Iohannis să vină de îndată cu un guvern care să aibă o majoritate stabilă în Parlament, pentru a evita destabilizarea țării pe termen mediu și lung.

PSD îi asigură pe toți românii că acest moment negru pentru țară va fi de scurtă durată, pentru că, în mai puțin de un an, vom reuși să scăpăm definitiv, prin votul la prezidențiale, locale și parlamentare de promotorii sărăciei și concedierilor.

Până atunci, această moțiune a fost doar o etapă în lupta noastră cu partidele austerității.
Cei care au semnat această moțiune vor trebui să explice poporului de ce au făcut-o și vor primi judecata votului.

Îndemnăm românii să studieze atent lista rușinii, lista celor care au spus azi: DA, vrem salarii și pensii tăiate, DA, vrem peste 400.000 de concediați din sistemul public, DA, vrem să pedepsim mediul de afaceri și să stopăm programele pentru tineri antreprenori!
PSD va căuta în Parlament cele mai bune soluții pentru a scurta cât mai mult perioada de haos și suntem convinși că avem forța să o facem.

Votarea moțiunii de cenzură înseamnă începutul unui perioade de instabilitate și austeritate pentru România.

Partidele care s-au înțeles cu greu să treacă o moțiune de cenzură vor reîncepe de mâine criticile reciproce și discuțiile în contradictoriu. Există posibilitatea reală ca PSD să poată reface majoritatea parlamentară foarte repede, lucru la care nu renunțăm pentru că orice zi cu un posibil Guvern Iohannis înseamnă riscul impllentării planului de austeritate. PSD va continua să lupte pentru fiecare român. Le cerem românilor să se mobilizeze la prezidențiale și să nu lase toată puterea în mâinile unui singur om, mai ales în mâna unuia care nu a făcut nimic pentru români timp de cinci ani”, au transmis reprezentantii PSD Timis.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*