Administrație

A fost semnat contractul de proiectare și execuție a extinderii, modernizării și dotării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean

A fost semnat contractul de proiectare și execuție a extinderii, modernizării și dotării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean

Spitalul Județean Clinic Timișoara va beneficia de lucrări ample pentru îmbunătățirea actului medical și a serviciilor aferente. Este vorba despre reabilitări de secții, dotarea cu echipamente performante și modernizarea clădirilor spitalului.

Astăzi, 7 octombrie, a fost semnat contractul de proiectare și execuție a extinderii, modernizării și dotării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara. Valoarea proiectului este de 7 milioane de lei, cea mai mare parte fiind finanțare europeană nerambursabilă. Noua construcție va avea o suprafață de 800 de metri pătrați.“Servicii medicale de calitate, confort și un spațiu mai generos pentru pacienții și medicii de la UPU Timișoara – asta urmărim prin extinderea UPU de la Spitalul Județean din Timișoara pentru care astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție. Acest contract reprezintă încă o dovadă că suntem determinați să continuăm investițiile pentru transformarea Spitalului Clinic Județean din Timișoara într-un spital de elită. După finalizarea lucrărilor care se vor finaliza în doi ani, capacitatea UPU va fi cu 25% mai mare decât cea actuală. Pacienții care vor sosi aici, vor avea parte de condiții mult mai bune, dar și personalul medical se va bucura de echipamente performante și de ultimă generație”, a transmis președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

La rândul său, șeful UPU, medicul Mihai Grecu a precizat că “UPU are un colectiv de profesioniști. Investiția din prerspectiva extinderii vizează trei aspecte importante: o creștere cu 25% a posturilor de lucru unde să asistăm pacienții, crearea unui circuit mai funcțional în ceea ce privește triajul pacienților și de a asigura un confort al pacienților și aparținătorilor acestora în Unitatea Primiri Urgențe”.

Spitalul Județean asistă 74 mii de pacienți pe an.

Firma care a câștigat licitația are termen de realizare a proiectului șase luni și încă un an și jumătate pentru realizarea construcției.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*