Social

O nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în zonele 0 și 1

O nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în zonele 0 și 1

Operatorul de salubrizare Retim Ecologic Service S.A. și ADID  Timiș derulează o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în zonele 0 și 1, care se vor desfășura astfel: în zona 0 în perioada 03 octombrie – 29 noiembrie 2019, iar în zona 1 în perioada 07 octombrie – 02 decembrie 2019.

În cadrul acestor campanii nu se colectează: deșeuri municipale, biodegradabile, vegetale, deșeuri periculoase, industriale (inclusiv cele rezultate din producție), construcții și demolări, echipamente electrice și electronice, ambalaje.

Cetățenii din aceste zone vor putea depune deșeurile voluminoase și periculoase, prin aport voluntar, în containerele speciale puse la dispoziție în punctele de colectare stabilite.

Deșeurile voluminoase sunt: mobilier, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile din echipamente electrice și electronice, precum: calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși, geamuri, tocuri de geamuri și sticlă de geam, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie, suporturi prosoape, lustre, tablouri, obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă, carpete, preșuri, etc.

Acestea se vor colecta în perioada 03 octombrie – 29 noiembrie 2019 în zona 0, iar în perioada 07 octombrie – 22 octombrie 2019 în zona 1.

Deșeuri periculoase sunt: ambalaje care conțin reziduuri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu substanțe periculoase, ambalaje metalice care conțin o matrică poroasă  solidă formată din materiale periculoase, inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanți, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte), materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase; baterii și acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii și acumulatori nesortate conținând aceste baterii, solvenți, acizi, alcali, uleiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conținut de substanțe periculoase, deșeuri din lemn cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

Acestea se vor colecta în perioada 14 octombrie – 25 noiembrie 2019 în zona 0, iar în perioada 01 noiembrie – 2 decembrie 2019 în zona 1.

Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul colectării și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, pot fi găsite atât pe site-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, www.adidtimis.ro, la secțiunea Anunțuri 2019, cât și pe site-ul operatorului, www.retim.ro/știri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*