Social

Mitropolitul Banatului, Cetăţean de Onoare al comunei Boldur

Mitropolitul Banatului, Cetăţean de Onoare al comunei Boldur

Duminică, parohia Ortodoxă din Ohaba-Forgaci, Protopopiatul Lugoj, a îmbrăcat haine de sărbătoare, primind vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, prilej cu care au fost binecuvântate lucrările de restaurare a exteriorului bisericii.

Înaltul ierarh a fost întâmpinat, la sosire, de un sobor de preoţi în frunte cu părintele Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, care a adresat un cuvânt de bun venit, în numele preotului paroh și a credincioșilor prezenţi. După oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, bazat pe textul Evangheliei de la Luca (6, 31-36), făcând referire la cele două idei de bază din Evanghelie: iubirea vrăjmaşilor și modul în care ar trebui să se desfăşoare viaţa noastră de creştini, în relaţia cu semenii noştri.

La final, preotului paroh Valentin Nicolae Voicu i-a fost acordată distincţia de sachelar, în semn de apreciere pentru munca și efortul depus la înfrumuseţarea lăcaşului de cult. Mulţumirile ierarhului s-au îndreptat și înspre autorităţile judeţene și locale, reprezentate de domnul preşedinte al Consiliului judeţean, Călin Dobra și de domnul primar al comunei Boldur, Cristian Stoi, căruia i-a fost dăruită o icoană a Maicii Domnului, în semn de recunoştinţă pentru sprijinul material acordat bisericii.

La rândul său, primarul comunei Boldur i-a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan pentru grija arătată pe tot parcursul desfăşurării lucrărilor, oferindu-i, din partea Consiliului local al primăriei Boldur, Diploma de Cetăţean de Onoare a comunei. La final, Mitropolitul Banatului a oferit credincioșilor prezenţi iconiţe sfinţite, relatează mitropolia-banatului.ro.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*