Social

Caii pasc liberi prin parcurile din Timişoara

Caii pasc liberi prin parcurile din Timişoara
Adora Beauty

Ca urmare a sesizărilor de la timişoreni şi a constatărilor efectuate în cadrul patrulărilor zilnice, polițiștii locali acționează permanent în mai multe parcuri din oraș, asigurând astfel prevenirea actelor de distrugere a bunurilor publice, de oprire sau staționare cu autovehiculele pe spațiile verzi și pe alei, a cazurilor în care posesorii de câini îi plimbă fără lesă sau botniță în cazul celor periculoși ori nu adună după aceștia resturile fiziologice, pentru prevenirea actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice în cazul persoanelor care fac gălăgie, consumă alcool, substanțe interzise, fac mizerie și creează disconfort cetățenilor care ies la plimbare în aceste locații.

În ultima săptămână, polițiștii locali au aplicat 75 de sancțiuni în parcuri, cele mai multe dintre acestea pentru consum de alcool, scandaluri, aruncarea de resturi alimentare și nealimentare pe jos sau pătrundere cu autovehiculele în parcuri. Un caz mai deosebit a fost semnalat în această dimineață în parcul amenajat pe str. Câmpului, unde două persoane au fost sancționate conform Legii 61/1991 cu 1000 lei pentru că au lăsat în libertate patru cai, depistați în zonă la păscut.

Polițiștii locali vor acționa și în continuare în parcuri, dar și în alte zone în care sunt sesizate aspecte care îi deranjează pe ceilalți cetățeni, în condițiile în care numărul persoanelor care frecventează astfel de locații este mare ca urmare a menținerii unor temperaturi destul de ridicate.

De asemenea, polițiștii locali atrag atenția celor certați cu legea și cu bunul simț să respecte legislația în vigoare pentru a evita sancționarea dar și pentru a nu crea disconfort celorlalți timișoreni care merg în parcuri pentru a se relaxa.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*