Administrație

Pot începe lucrările de reabilitare a clădirii Operei Naționale din Timișoara

Pot începe lucrările de reabilitare a clădirii Operei Naționale din Timișoara

Vești bune! Municipalitatea a semnat contractul pentru lucrări suplimentare la fațada Operei Naționale din Timișoara.

Anunțul a fost făcut azi chiar de edilul Nicolae Robu. Potrrivit acestuia, vor fi lucrări doar la fațada clădirii, nu și în interior. „Am semnat contractul pentru lucrări suplimentare de reabilitare a fațadei la Palatul Operei și Teatrelor, Palatul Culturii. A durat foarte mult până să putem face lucrul acesta. Știți că noi am realizat licitația de mult, dar a fost nevoie de lucrări suplimentare, a trebuit să facem o nouă licitație, dar abia după ce tot a fost. Executant este Alex Dia Construct SRL, valoarea lucrărilor este de 3,9 milioane de lei, iar durata de execuție este de 12 luni. Trebuie ca anul 2021 să ne prindă cu această clădire emblematică a orașului, reabilitată. Vom face astfel încât așa să fie. Am și planificat o întâlnire cu toți cei implicați. Aici procedura e mai delicată cu schelele pentru că nu putem prinde schelele pe clădire. Azi de dimineață mi s-au spus că sunt toate avizele și pot începe lucrările”, a precizat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Noul contract are o valoare de aproape patru milioane de lei fără TVA, durata de execuție fiind de un an. Lucrările suplimentare pot cuprinde inclusiv consolidare, a mai anunțat primarul.

Palatul Culturii găzduieşte în prezent Teatrul Naţional, Opera Română, Teatrul Maghiar, Teatrul German de Stat, Atelierul de Urbanism al Primăriei Timișoara, Infocentrul Turistic și mai multe magazine.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*