Cultură

„Doctor Faustus”, un show cu o tipologie unică în spațiul muzical și teatral timișorean

„Doctor Faustus”, un show cu o tipologie unică în spațiul muzical și teatral timișorean

„Doctor Faustus” – live drama music show:  Kocsárdi Levente a   compus muzica, a regizat  și interpretează în premieră acest spectacol bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann,  miercuri, 25 septembrie 2019, de la ora 20, în sala Studio a Teatrului Maghiar din Timișoara.

Un show cu o tipologie unică în spațiul muzical și teatral timișorean, o experiență cu totul în afara tiparelor, deopotrivă pentru artiști și spectatori. Criza de inspirație a creatorului, vocația tragică a ratării, fragilitatea și  geniului,  compromisul fatal și eul  supus experienței interioare a timpului, relația dintre neant și etern, disjuncția geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui inedit concert de muzică contemporană de teatru inspirat de povestea vieții compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom.  Actor, regizor și compozitor de muzică de teatru, Levente Kocsárdi a conceput spectacolul ca pe un proiect evolutiv. ”Orchestra  faustiană” a premierei îi are  în componență pe tinerii muzicieni  Sarolta Vass (flaut, mezzo), Cătălin Sidorov (vioară), Ana Pricop (violoncel).  Universul vizual al spectacolului este creația scenografului Mihai Donici.

„Pentru că drama doctorului Faustus, teama de ratare și disperarea artistului în criză, sunt teme care m-au preocupat în tot acest timp trăit în teatru, aș putea spune că sunt 24 de ani de când pregătesc acest spectacol, iar astăzi, când am exact vârsta personajului său, am hotărât să-i expun vulnerabilitățile”, explică artistul.

Proiect de autor, „Doctor Faustus – live drama music show” se bazează exclusiv pe muzica originală compusă de Levente Kocsárdi  pentru acest theater-concert ce abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă,  un Faust contemporan, cu dilemele, disonanțele și acutele  lumii  acestei clipe. Dramaturgia este realizată de Simona Donici.  Videoartist: Cornel Putan. Poster by Ugron Lajos.

„Doctor Faustus – live drama music show” este un spectacol produs de Asociația Culturală Arte-Factum. Proiectul este  cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara. Parteneri: Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Rezervări la numărul de telefon 0752 111 807

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*