Social

Mobilizare generală pentru curățarea de gunoaie a județului Timiș

Mobilizare generală pentru curățarea de gunoaie a județului Timiș

Dacă vrei să faci parte din voluntarii ce vor curăța în acest an județul Timiș de deșeuri, te invităm în 21 septembrie la Ziua Internațională a Curățeniei, cea mai mare mișcare de implicare socială din lume,  ziua în care milioane de voluntari de pe tot Globul vor ieși la curățenie.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș organizează împreună cu Direcția Silvică Timiș și Asociația ”Viitorul în Zori” (Let’s Do It, Romania!) acțiunea ”MIȘCARE PENTRU UN MEDIU CURAT”.

Acțiunea se realizează cu ocazia Zilei Mondiale de Curățenie, marcată în acest an pe 21 septembrie la nivel global.

Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua Mondială de Curățenie, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri. Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day (Ziua Mondială de Curățenie), a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi. România este parte din rețeaua internațională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra țară care a organizat o acțiune națională de curățenie. Comunitatea s-a dezvoltat în ultimii 10 ani și numără astăzi 150 de țări cu experiență sau care vor organiza pentru prima oară o Zi de Curățenie Națională.

Activitatea are la baza Protocolul de colaborare încheiat între Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sportului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, Asociația Viitorul în Zori (Let s Do It România), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Poliția Română și Jandarmeria Română.

Voluntarii sunt așteptați sâmbătă, 21 septembrie, la ora 10.00, în fața Muzeului  Satului Bănățean din Timișoara, unde vor fi împărțiți pe echipe și vor primi saci și mânuși pentru strângerea deșeurilor din Pădurea Verde.

Cei care doresc să contribuie la strângerea de deșeuri din alte zone împădurite ale județului sunt rugați să se adreseze organizatorilor evenimentului pentru comunicarea locurilor de întâlnire.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*