Eveniment

Agenţii de la Rutieră au dat aproape 300 de amenzi în weekend

Agenţii de la Rutieră au dat aproape 300 de amenzi în weekend

În weekend, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente.

Astfel, poliţiştii au constatat 6 infracțiuni și au aplicat 288 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 125 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

 Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 28 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În data de 15 septembrie, în jurul orelor 17:07, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, pe calea Lipovei din municipiu, un autoturism, condus de un bărbat, de 30 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În data de 14 septembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Săcălaz au oprit pentru control, pe DN 59A, pe raza localității Săcălaz, un autoturism, condus de un bărbat, de 47 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*