Social

Zeci de şcoli din Timiş nu au autorizație de securitate la incendiu

Zeci de şcoli din Timiş nu au autorizație de securitate la incendiu

Peste 80 de clădiri ale unor unități de învățământ din judeţul Timiș nu au, înainte de începerea noului an şcolar, autorizații de securitate la incendiu. Totuşi, numărul acestora a scăzut de la 97 în 2018, la 85 anul acesta.

Principalele nereguli identificate de ISU Timiş au constat în lipsa avizelor ori a documentelor specifice necesare pentru autorizare, dar şi lipsa verificării cu personal atestat a instalaţiilor de apărare împotriva incendiilor.

„Din cele 891 de clădiri nu fac obiectul autorizării 738, sunt autorizate 68 și neautorizate 85. Pentru Timișoara, situația unităților de învățământ se prezintă astfel: sunt un total de 92 de unități de învățământ, aceste 92 de unități de învățământ însumează un total de 262 de clădiri. Dintre acestea 210 nu fac obiectul autorizării, 19 sunt neautorizate iar 33 sunt autorizate”, a spus inspectorul șef al ISU Timiș, Lucian-Vasile Mihoc.

În total, pentru neregulile constatate, ISU Timiş a aplicat 59 de avertisemente, 6 avertizări scrise şi 3 amenzi în cuantum total de 17.000 de lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*