Turism

Banat Brunch revine. Suntem poftiţi la masă în Buzad

Banat Brunch revine. Suntem poftiţi la masă în Buzad

Al doilea eveniment de cultură gastronomică Banat Brunch organizat de APDT în Timiș, în acest an, va avea loc la Buzad, în 31 august, în perioada în care are loc a doua ediție a festivalului Electroruga de Buzad.

Banat Brunch Buzad va avea loc în Parcul cu brazi din centrul satului, iar bucătar chef va fi Dorica Mihaela Bocereanu care, alături de alte femei din sat, va pregăti un meniu așa cum se servește prin părțile locului.

„Cartofii fierți în coajă cu brânză de vaci și oi, turcie cu brânză sărătă de oaie, zamă de păsulă vergie cu carne de porc, ciușpaisul de ludaie bănățean” și câteva „plășinte” sunt doar câteva dintre felurile de mâncare pregătite.

Participanții la brucnh vor avea apoi ocazia să facă traseul Caselor de lut din zonă, să viziteze biserica din localitate și să ia parte la activitățile din cadrul Festivalului Electroruga.

Nu vor lipsi nici producătorii locali din zonă, care vor fi invitați în cadrul brunch-ului să își prezinte și să își vândă produsele precum mierea de albine sau siropurile din fructe de sezon.

Zona Bogda-Buzad este una în care asociațiile RECult, RegioEarth, Asociația Johann Scharnel, The village, Alergotură și alte ong-uri s-au arătat interesate să dezvolte diferite activități care să pună arealul în valoare. Demersul APD Turism Timiș de a organiza o ediție Banat Brunch aici vine să întărească seria de activități de promovare a Buzadului.

În perioada următoare, un panou informativ realizat de APDT Timiș pentru promovarea satului rotund Charlottenburg va fi pus la dispoziția Primăriei Bogda pentru amplasare în zonă, astfel încât vizitatorii să aibă o imagine de sus a unui sat despre care se spune că este unic în România.

Bogăția culturală, frumusețile naturale și proiectele aflate deja în derulare alcătuiesc premisele de dezvoltare turistică a regiunii de pe Colinele Recașului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*