Cultură

A XV-a ediţie a Festivalului Internațional de Folclor „Ana Lugojana” va avea loc la Lugoj

A XV-a ediţie a Festivalului Internațional de Folclor „Ana Lugojana” va avea loc la Lugoj

În jur 550 de artiști, 20 de Ansambluri folclorice din Turcia, Bulgaria, Cipru de Nord, Polonia, Georgia și România vor fi prezente în perioada 11 – 15 august la Lugoj, la manifestarea organizată de Casa de Cultură, Primăria și Consiliul Local Lugoj și Consiliul Județean Timiș.

Festivalul Internaţional „Ana Lugojana” înscris în Catalogul CIOFF, se desfășoară din doi în doi ani și se încheie cu Ruga Lugojană de Sântămărie.

Din țară și-au anunțat participarea Ansamblurile: “Doina Aiudului” din Aiud, “Timișul” și “Doina Timișului” din Timișoara, “Semenicul” și “Bârzava” din Reșița, “Ghiocelul” din Giroc, “Zestrea gugulanilor” din Caransebeș, “Doina” și “Sveti Sava” din Sânnicolau Mare, “Sveti George” din Stanciova, “Armenișana” din Armeniș, “Bănățanul” din Găvojdia, “Hora Belințului” din Belinț, Ansamblul Centrului Cultural din Deta și “Lugojana” din Lugoj.

Spectacolele vor avea loc în fiecare zi de la ora 19:30 pe Platoul casei de Cultură a Sindicatelor. Prima zi, duminică, este rezevată formațiilor de copii ale Ansamblului “Lugojana”. Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 12 august.

În programul festivalului sunt incluse diverse acţiuni: prezentarea şi degustarea produselor din bucătăria tradiţională, a dansurilor şi costumelor populare, workshop coregrafic, primirea delegaţiilor artistice la Primăria Lugoj de către primarul Francisc Boldea.

Joi, 15 august, de Sfânta Maria Mare, la ora 11:30, Parada goştilor la Ruga Lugojană va porni de la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj spre Primăria urbei de pe Timiş. După amiaza, de la ora 18:00, în Piaţa Victoriei va avea loc festivitatea de închidere a celei de-a XV-a ediţie a Festivalului “Ana Lugojana”, înmânarea de diplome şi trofee şi deschiderea Rugii Lugojene.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*