Administrație

Călin Dobra: “Punem în valoare moștenirea istorică a județului Timiș printr-o nouă investiție”

Călin Dobra: “Punem în valoare moștenirea istorică a județului Timiș printr-o nouă investiție”

A fost semnat astăzi contractul pentru realizarea punctului muzeal de la Parța, unde să fie relocat Sanctuarul neolitic descoperit în zonă, unic în România și printre puținele de o asemenea valoare din Europa. Finanțarea este asigurată prin programul transfrontalier România-Serbia și are o valoare de aproape 670.000 de euro.

Consiliul Județean Timiș și Muzeul Național al Banatului sunt implicate în proiect din partea țării noastre. Instituția de cultură va beneficia de peste 400.000 de euro pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lui, care în perioada următoarea vor fi scoase la licitație.

“Vom crea un punct muzeal, un punct de atracție pentru turiști. Sper ca în următoarea periaoadă Muzeul Național al Banatului să se încadreze în teremenul de 24 de luni, astfel încât după aproximativ 2 ani de zile să avem acest punct de atracție deschis pentru turiști”, a declarat Călin Dobra, șeful CJT.

“Este ceva nou important. Săpăturile sistematice au fost în 1931. Acest sanctuar a fost descoperit în 1980 de către Lazarovici, un renumit arheolog.  El ne va ajuta în acest proiect”,  a transmis directorul Muzeului Național al Banatului, Claudiu Ilaș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*