Turism

Cinci locuri de neratat dacă ajungi în Palma de Mallorca

Cinci locuri de neratat dacă ajungi în Palma de Mallorca

Cea mai mare insulă spaniolă găzduiește o mulțime de atracții care să te țină ocupat o vară întreagă, fie că-ți dorești relaxarea pe plajă, că iubești istoria ori tradițiile, sau că te pasionează sporturile acvatice. Dacă ajungi în acest sezon în Mallorca iată câteva dintre locurile cele mai faimoase pe care trebuie să le descoperi.

Capitala Palma de Mallorca – nu e nici pe departe locul pe care te aștepți să-l descoperi în doar câteva ore. Cel mai mare oraș al insulei abundă în obiective turistice și este un magnet pentru tinerii care iubesc viața de noapte fulminantă. Are câteva construcții uimitoare care ascund povești medievale și-ți care îți oferă o lecție interesantă de istorie.

În centrul vechi poți face plimbări pe străzile șerpuitoare și poți vizita palatele și catedralele somptuoase. Cea mai importantă este La Seu, o bijuterie gotică a geniului Antoni Gaudi, una dintre cele mai impresionante lucrări de artă săvârșite de marele arhitect catalan. La fel de interesantă poate fi o vizită și la Castelul Bellver, o fortăreață poziționată pe o colină semeță, fiind de altfel singurul castel circular din Spania.

Valldemossa, cel mai pitoresc sat – este locul unde a locuit marele Frederic Chopin alături de scriitoarea George Sand, în chiliile unei mănăstiri. Cei doi artiști au declarat că orășelul mallorcan este un paradis luxuriant de care ți-ar fi imposibil să nu te îndrăgostești. De altfel, Amantine Lucile Aurore Dupin și-a scris memoriile în cea mai vândută carte a sa: ”O iarnă în Mallorca”. Micul sat tradițional este ascuns de colinele montane înverzite și se remarcă prin casele cu arhitectură medievală, cu acoperișuri și țiglă, curți mici cu flori și străzi pavate cu piatră.

Cuevas del Drach – peștera dragonului este una dintre cele mai fascinante grote din Europa, o găsești în apropiere de Porto Cristo. Această atracție naturală este decorată cu formațiuni stâncoase impresionante care compun un cadru ireal, la care contribuie și unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume: Martel, pe care poți face o plimbare cu barca de câteva minute.

Plaja Formentor – este fără îndoială cea mai frumoasă plajă din Mallorca. Insula găzduiește mai bine de 100 de fâșii de nisip fiecare cu farmecul său, sălbatice sau premiate cu ”Blue Flag”. Plaja Formentor se întinde la poalele Munților Sierra de Tramuntana, fiind compusă din nisip fin alb, cu ape turcoaz cristaline. Zona este frecventată de personalități internaționale îndrăgostiți de peisajele idilice și de zona sălbatică.

Manastirea Lluc – se află pe o colină montană la circa 500 de metri deasupra nivelului mării și este cel mai important loc de pelerinaj din Mallorca. Cei mai mulți dintre pelerini vin pentru a se ruga la ”Moreneta”, statuia Fecioarei Maria despre care se spune că îndeplinește dorințele.

Sursa: a1.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*