Sănătate

Institutul de Cardiologie a câștigat 1,2 milioane de euro printr-un proiect european

Institutul de Cardiologie a câștigat 1,2 milioane de euro printr-un proiect european

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara a câștigat un proiect european transfrontalier în valoare de trei milioane de euro.

Partea care revine instituţiei de sănătate din Timişoara, în cadrul proiectului realizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină din Debrecen şi Spitalul Judeţean din Oradea, este de 1,2 milioane de euro.

„Este un proiect implementat în cadrul programului INTERREG România – Ungaria, cu un buget mare de aproximativ 3 milioane de euro. Noi suntem liderii de proiect. Principalul obiectiv al Institutului de Boli Cardiovasculare este dotarea a două săli de operații a Blocului Operator cu aparatură medicală în vederea extinderii capacității actuale de asistență medicală la populația adultă. De asemenea, vom asigura dotări și pentru restul secțiilor din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare – Secției de Cardiologie și Secției de Recuperare Cardiovasculară”, spune managerul Institutului, Constantin Luca.

Cele două săli de operaţie sunt finisate iar dotarea lor ar permite creșterea cu 30% a numărului de operații de chirurgie cardiacă la populația adultă dar şi tratarea patologiei nou-născutului, copilului mic și adultului tânăr atins de boli cardiace congenitale.

Până în urmă cu patru ani, clinica de la Pădurea Verde  aflată în subordinea directă a Ministerulului Sănătăţii, nu era întabulată, şi nu putea accesa proiecte europene. Clinica de Boli Cardiovasculare din Timişoara a primit în acest an şi o finanţare de peste 6 milioane de lei, din partea Ministerului Sănătăţii, pentru înfiinţarea secţiei de Chirurgie Pediatrică.

În cadrul proiectului transfrontalier România-Ungaria, Spitalul de Urgenţă din Oradea va amenaja o secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă şi un bloc operator în cadrul secţiei de Ginecologie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*