Turism

Tu știi de unde îți cumperi vacanța de vară? Mare atenție la agențiile “fantomă”!

Tu știi de unde îți cumperi vacanța de vară? Mare atenție la agențiile “fantomă”!

Unele agenţii de turism vând iluzii cu reduceri de până la 50% în această perioadă. Pe cât sunt de ofertante, pe atât pot fi de înşelătoare!

Trebuie să fiţi atenţi atunci când plătiţi vacanţa în avans, dacă vreţi să nu rămâneţi şi fără bani şi fără concediu. În primul rând să nu plătiţi vacanţa online. O reducere prea mare faţă de cât practică celelalte agenţii de voiaj ar trebui să vă ridice semne de întrebare.

Revine în discuție “de unde să cumpăr” și “cum să aleg”. Specialiștii în turism vă recomandă să vă adresați unor agenții consecrate, să verificați pe Google ce spun alții despre ce au cumpărat înaintea voastră. Nu vă descurajați la primul review negativ, citiți reacțiile cu discernământ, pe net sunt mulți furioși.

Foarte important:oamenii când își cumpără o vacanță să înțeleagă că e esențial ce își doresc de la ea. Dacă vor sejur, în funcție de bugetul pe care îl au, hoteurile să le aleagă cu grijă, dacă vor să fie aproape de mare. Și sejururile se împart în mai multe categorii. Dacă vor un sejur activ, în sensul că pe lânga plajă, mare, să aibă și o excursie opțională, să urce pe un vârf de munte, să facă rafting, vizită pe o insulă, să meargă cu barca în croazieră, etc. Cât de aproape este hotelul, pentru că prezentarea e la limită. Adică scrie că e pe malul mării și de fapt ai 400 metri până la mare sau dacă îți dă că e la 50 de metri s-ar putea să ai 500 de metri. E important să vezi și referințele celorlalți care au mai fost acolo, să consulte site-urile de specialitate. Dar, se întâmplă ca un om care a avut o experiența proastă, poate nu din cauza hotelurilor, poate a avut probleme personale, dă un review rău hotelurilor. Sau unul care a fost încântant dă un review foarte bun. Eu le recomand să ia partea medie a lucrurilor de acolo, pentru că adevărul e undeva pe la mijloc.

În primul rând când își achiziționează vacanța, să o ia de la o agenție de ceva vreme pe piață, care are referințe, vezi când se întorc clienții agenției respective cât sunt de multumiți, ce feedback au. Sunt agenții mai mici care își fac treaba bine, sunt agenții mai mari care nu au grijă atât de mare de clienți.

Atenție și la prețuri, la variația lor! Dacă e o varienție mare, acolo e o problemă. Când vezi la fiecare agenție, de exemplu, un tarif e de 1.000 euro plus minus 10-20% la celelalte agenții, când vine o agenție și ți-l dă cu 700 euro, trebuie să te întrebi de ce. Pentru că s-ar putea ca până pleci în vacanță să nu mai existe agenția respectivă. Te atrage cu o ofertă bună, dar s-ar putea să fie cea mai scumpă vacanță din viața ta, să nu apuci să mergi în ea. Asta nu e în regulă. Oamenii trebuie să încerce să își cumpere vacanțe de la agenții serioase. Politica de obținere a banilor înapoi e destul de greoaie”, explică Radu Fenchea, managerul agenției de turism King Travel Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*