Administrație

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și primăria Municipiului Timișoara au semnat astăzi, 23 iulie 2019, trei noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro.

Proiectele vizează înnoirea flotei de tramvaie din Timișoaraetapa 1, reabilitarea, extinderea și dotareaAmbulatoriului ORL al Spitalului Municipal, respectivconstrucția unei noi creșe, pe Calea Bogdăneștilor.

Astfel, prin primul proiect contractat astăzi va fi asiguratăfinanțarea pentru achiziția unui număr de 7 tramvaie noi și moderne, cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Vehiculele noi vor înlocui/ suplimenta tramvaiele vechi care circulă pe liniile 1 și 6b – linii modernizate.

Proiectul beneficiarului prevede achiziția a 7 tramvaie echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente încirculație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate și de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea Societății de Transport Public Timișoara.

Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public devină mai atractiv în Timișoara, concomitent cu îmbunătățirea generală a traficului urban și reducerea poluării, prin scăderea emisiilor de dioxid de carbon.

Valoarea totală a contractului este de 96.378.421,30 lei, din care 79.388.436,62 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni.

În completarea investiției, tot în cadrul Regio-POR au fost depuse spre finanțare încă două proiecte pentru înnoirea flotei de tramvaieetapele II și III.

Un comentariu

  1. Nu o sa aveti bani pentru asa ceva. Din moment ce taxele se platesc in judetul de unde au multi buletin si Restul Timisorenilor vom pleca din cauza voastra!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*