Turism

Zbor direct din Timişoara spre Billund, oraşul danez al pieselor Legoland

Zbor direct din Timişoara spre Billund, oraşul danez al pieselor Legoland
Adora Beauty

O veste foarte bună mai ales pentru prichindei vine de la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara. De luna viitoare, pornesc cursele aeriene spre oraşul Billund din Danemarca, unde se află parcul de distracţii Legoland. Zborurile vor fi operate joia şi duminica de către compania Wizz Air.

În anul 1949, un tâmplar dintr-un orășel din centrul peninsulei Jutland a început să producă micuțele cărămizi pe care toți le știm astăzi sub numele de LEGO. Este ușor să ne închipuim că acest tâmplar pe nume Ole Kirk Christiansen a avut cea mai mică idee despre succesul și popularitatea incredibilă de care va ajunge să se bucure LEGO.

Legoland Billund și-a deschis porțile în 1968 și se află la aproximativ 3 km de Aeroportul Billund, fiind astăzi unul dintre cele mai populare parcuri de distracție din toată Danemarca. La începuturile sale parcul a început ca o expoziție de case și obiective celebre din întreagă lume, construite din piese lego.

Parcul se mândrește cu aproape 60 de milioane de piese Lego și multe vehicule sau angrenaje în mișcare, construite tot din piese Lego. În cadrul Legoland există avioane, mașini, trenuri sau vapoare în mișcare, ce sunt amplasate în diferite decoruri din Lego, reușind astfel să producă un efect interesant pentru toți cei care vizitează expoziția.

În prezent expoziția de miniaturi construite din Lego este completată de o serie de atracții specifice unor parcuri tematice în toată regulă, existând și câteva roller-coastere, unul sau două fiind chiar capabile să ridice nivelul de adrenalină. Există mai multe secțiuni în cadrul parcului, fiecare cu tematică să cum ar fi Regatul Cavalerilor, Tărâmul Piraților, Adventure Land sau Legoland Town, un mic orășel din vestul sălbatic.

Legoland este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Danemarca în principal datorită faptului că este un parc în care întreagă familie poate petrece momente plăcute.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*