Social

OPC, cu ochii pe tramvaiele din Timişoara

OPC, cu ochii pe tramvaiele din Timişoara

Activitatea de transport public cu tramvaiele din Timişoara ar putea fi oprită, pentru că atât garniturile vechi cât și cele reabilitate, circulă fără autorizație de funcționare.

Societatea de transport nu deţine toate formele legale pentru întreţinerea căii de rulare, pentru alimentaţia electrică a tramvaielor dar nici pentru serviciul de intervenţii şi reparaţii. În plus, starea tramvaielor lasă de dorit spune comisarul şef al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest, Sorin Susanu.

„În urmă cu aproximativ două săptămâni, societatea a fost amendată cu 15.000 de lei pentru alte probleme, respectiv scaune rupte, geamuri sparte, elemente lipsă sau alte probleme și s-au solicitat documente suplimentare. Din păcate, informațiile și punctul de vedere transmis de reprezentanții Societății de Tramsport au fost eronate, deoarece dânșii ne-au spus că au toate formele legale de funcționare, dar reprezentantul Autorității Feroviare Române a precizat în ședința de la Prefectură și se pare că aceste lucruri nu există, unele nu există deloc, altele au expirat, unele de anul trecut, altele de curând. Astăzi nu există aceste forme legale. Ca urmare, există posibilitatea ca activitatea tramvaielor din municipiul Timișoara să fie suspendată”, a declarat Sorin Susanu la Radio Timişoara.

În cazul în care conducerea STPT nu va prezenta documente din care să reiasă că tramvaiele pot circula legal, există posibilitatea suspendării activității de transport public în Timişoara, dar nu a precizat un termen.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*