Sănătate

Unde se pot vaccina turiştii din Timiş care vor să călătorească în țări exotice

Unde se pot vaccina turiştii din Timiş care vor să călătorească în țări exotice

Timișenii care doresc să călătorească în țări pentru care e necesar vaccinul împotriva unor boli specifice se pot imuniza doar în cabinete private.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică, Cornelia Bubatu, a declarat la Radio Timişoara că doar trei clinici din județ fac astfel de vaccinuri internaționale.

„Vaccinările pot fi efectuate în cabinetele private din clinicile particulare din Timișoara, acestea fiind Medlife, Medicover și Profilaxia. Aceste unități au cabinete medicale pentru vaccinuri internaționale”,  a spus Cornelia Bubatu.

La clinicile private se efectuează vaccinări împotriva următoarelor boli: febră tifoidă, hepatita A şi B, gripă, febră galbenă, difterie, tetanos, poliomielită, holeră, meningită, encefalită de căpuşe, rujeolă, rubeolă, oreion, varicelă, rabie și pneumonii.

De asemenea, se eliberează și certificat internaţional de vaccinare, iar medicii oferă consultanță privind riscurile asociate călătoriilor în diverse ţări din Africa, Asia și America de Sud.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*