Turism

Şase curse săptămânale spre Antalya, destinaţia preferată a turiştilor, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Şase curse săptămânale spre Antalya, destinaţia preferată a turiştilor, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Staţiunea turcească Antalya se situează în topul preferinţelor bănăţenilor când vine vorba despre concedii în regim all-inclusive. De pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara decolează şase zboruri în fiecare săptămână în sezonul estival. Sejururile se pot achiziţiona de la agenţiile de turism din Timişoara, care au pregătit pachete avantajoase ce includ zbor cu avionul, transfer la hotel, cazare şi masă.

Spre Antalya se poate zbura lunea, marţea, joia, vinerea (două curse) şi sâmbăta, iar călătoria durează două ore.

156 din cele 286 de plaje cu certificate Blue Flag (Steagul albastru) din Turcia se află în zona Antalyei. Turcia este a patra ţară după Spania, Grecia şi Franţa, cu cel mai mare număr de plaje cu steagul albastru din lume.

Antalya oferă o mulțime de lucruri de făcut pentru toată lumea. Sunt extrem de multe obiective turistice, toate fiind aşezate compact, în centrul vechi al Antalyei, astfel încât nu aveţi de mers nici prea mult pe jos şi nici nu trebuie să schimbaţi autobuze.

Saat Kulesi în limba turcă sau Turnul cu ceas este situat în centrul orașului Antalya, este construit în stil baroc, este realizat din calcar dur și sculptat. Turnul are o înălţime de 14 m, la capătul lui este instalat un ceas. Puteţi practic să treceţi pe lângă el fără a vă da seama că este un obiectiv turistic destul de interesant, scrie www.blog.viotoptravel.ro.

Moscheea lui Tekeli Mehmet Paşa se afla în spatele turnului cu ceas şi a fost construită sub Imperiul Otoman, la sfârșitul secolului al XVIII-lea fiind restaurată în 1940.

Complexul religios Yivli Minare, care se află imediat după turnul cu ceas, include numeroase ansambluri arhitecturale istorice: Yivli Minare, Moscheea Yivli Minare, Medersa Giyaseddin, mormântul lui Mehmet Bey Zincirkiran, Mănăstirea Mevlevis, Medersa Karatay, Moscheea lui Murat Pasa, Moscheea Iskele, Moscheea Tekeli Mehmet Pasa.

Când ajungeţi în centrul Antalyei veţi descoperi Poarta lui Hadrian.

Turnul Hıdırlık sau Turnul Roşu îl veţi descoperi cu siguranţă dacă o să vă plimbaţi prin parcul Karaalioglu (turcă: Karaalioglu Parkı). Este un alt monument care a supravieţuit din perioada romană în Kaleiçi. Potrivit istoricului Paribeni, acesta este mormântul unui general roman.

Portul Akdeniz sau portul nou al Antalyei este un loc spectaculos în Antalya, la sud de Kemer care a fost deschis în 1973. Acest a fost privatizat în 1998 și extins, cu port de agrement. Astăzi este unul dintre cele mai mari porturi din Turcia între Izmir și Mersin. Navele mari container, precum și navele de croazieră ancorează în acest port. Cel mai mare dig are 1440 de metri, iar cea mai mare zonă de ancoraj este de 200 de metri lungime.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*