Utile

Cod portocaliu în Timiş de vijelii şi grindină. UPDATE: Măsurile luate de ISU Timiş

Cod portocaliu în Timiş de vijelii şi grindină. UPDATE: Măsurile luate de ISU Timiş

Meteorologii au emis o avertizare cod galben şi portocaliu de ploi și grindină care vizează mai multe județe, valabil pentru intervalul 7 iulie, ora 18:00 – 8 iulie, ora 06:00.

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină.

În intervalul menționat, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Echipele DRDP Timișoara sunt pregătite să intervină, în caz de nevoie, pentru menținerea în condiții bune de circulație a rețelei de autostrăzi și drumuri naționale.

UPDATE: Începând cu ora 18.00, judeţul nostru se va afla sub incidenţa avertizării meteorologice COD PORTOCALIU, valabilă până mâine dimineață, la ora 6.00, ce vizează intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Pentru preîntâmpinarea producerii unor situaţii grave, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,BANAT” al județului Timiș, au fost dispuse următoarele măsuri:

– avertizarea populației cu prioritate a celor din zonele cele mai expuse;

– suplimentarea personalului din dispeceratul comun, în scopul recepţionării apelurilor;

– prealarmarea personalului din turele libere la nivelul subunităţilor subordonate;

– operaţionalizarea grupei operative şi executarea serviciului 24 de ore din 24, în unitate;

– organizarea unui detaşament, care va fi dislocat imediat în zonele de risc în care se preconizează formarea unor viituri pe cursurile de apă;

– obligativitatea înfiinţării continuităţii la sediul tuturor primăriilor din zonele vizate de cod;

– monitorizarea continuă la nivelul CJSU a situației.

În situaţia manifestării vântului puternic şi a căderilor de grindină, li se recomandă cetăţenilor să se adăpostească în spaţii închise care să le asigure protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Pentru mai multe informaţii utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, descărcaţi aplicaţia DSU din Google Play Store şi AppStore.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*