Turism

Pornesc zborurile spre Nürnberg de pe Aeroportul Internaţional Timişoara. Ce poţi vedea în oraşul german

Pornesc zborurile spre Nürnberg de pe Aeroportul Internaţional Timişoara. Ce poţi vedea în oraşul german
Adora Beauty

Din 2 iulie, bănăţenii vor putea ajunge rapid şi confortabil într-unul din cele mai cunoscute oraşe din Germania. În fiecare marţi şi sâmbătă, călătorii se pot îmbarca în cursele Wizz Air care îi vor duce la Nürnberg.

Orașul vechi din Nürnberg este un centru important pentru artă și cultură, după cum reiese din popularul Muzeu Național Germanic, cu colecțiile impresionante de monede, picturi, arhive și arte decorative. De asemenea, orașul a fost asociat cu progresele științei și tehnologiei, în special în domeniul tipăririi – a fost acasă la prima presă de tipărire din Europa – și astronomie (cea mai faimoasă lucrare a lui Nicolaus Copernicus a fost publicată aici în 1543). În ciuda faptului că au fost grav afectate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, multe dintre vechile clădiri medievale ale orașului au fost restaurate cu multă glorie. Dacă este posibil, plănuiți să vizitați în timpul festivalurilor populare din Nürnberg, cum ar fi Festivalul orașului vechi cu evenimente muzicale și folclorice și Săptămâna organelor de la sfârșitul lunii iunie până la jumătatea lunii iulie.

Un alt obiectiv care nu trebuie ratat este Muzeul Național Germanic (Germanisches Nationalmuseum), care găzduiește cea mai mare colecție de artă și cultură din țară. Muzeul are mai mult de 1,2 milioane de articole legate de istoria artistică și culturală a regiunii, inclusiv documente istorice despre pergament, o colecție de 17 000 de sigilii și o arhivă de arte frumoase. Alte atracții notabile includ o colecție de 300.000 de amprente și desene, picturi reprezentând toate școlile importante, instrumente muzicale istorice, o colecție de sculpturi și un afișaj fascinant al jucăriilor și păpușilor antice. Aceeași clădire luminată găzduiește Muzeul Industrial (Gewerbemuseum), în timp ce pentru iubitorii de artă, în apropiere Muzeul Neues Nürnberg are o colecție mare de artă modernă și contemporană.

În partea de nord a orașului vechi se ridică Castelul Nürnberg, o impresionantă structură de 351 metri înălțime care domină orizontul. Una dintre cele mai importante cetăți medievale supraviețuitoare din Europa, castelul a fost reședința tuturor regiilor și împăraților legali germani între 1050 și 1571. La capătul inferior se află vechile grajduri imperiale construite în 1495 (acum o casă de tineret), iar Pentagonala Turnul, datând din 1040. Mai mare este Kaiserburgul, construit în secolul al XI-lea (deși mult mai modificat în secolele următoare), alături de Turnul Sinwell cu priveliștile sale panoramice minunate. Tururile de vizitare a castelului fac parte din numeroase camere fine, incluzând capelă din secolul al XII-lea și numeroase opere de artă notabile, scrie ro.theplanetsworld.com.

Nürnberg are distincția unică de a-și păstra cea mai mare parte a circuitului său de ziduri vechi, multe date din secolele XIV-XV și consolidate ulterior în secolele XVI și XVII. Caracteristicile principale includ numeroase porți și turnuri, dintre care multe pot fi explorate. Cea mai bună parte a zidurilor se află în partea de vest a orașului, între Spittlertorul masiv și fostul Maxtor, în timp ce cele mai bune vederi ale zidurilor, ale orașului vechi și Burg sunt de la Fürther Tor.

Chiar în afara zidurilor vechiului oraș se află superbul Muzeu de Transport de la Nürnberg (Verkehrsmuseum Nürnberg), cu numeroasele sale expoziții legate de căile ferate ale țării. Repere includ numeroase modele la scară, precum și o varietate de afișaje interactive. Unul dintre cele mai vechi muzee din Europa, colecția sa cuprinde și trenuri regale și motoare diesel cu aburi și motoare perfect renovate, precum și o replică de lucru a primului tren din Germania.

În Lorenzer Platz, spectaculoasa biserică gotică din secolul al XIV-lea din St. Lawrence (St. Lorenz) este cea mai mare biserică a orașului. Una dintre multele sale caracteristici notabile este o fereastră mare de trandafiri, de nouă metri în diametru, deasupra ușii frumoase spre vest. În interior, numeroasele sale opere de artă includ Bunavestire de către sculptorul Veit Stoss din 1517 din cor, din tabernacolul său din secolul al XV-lea, crucifixul pe altarul înalt, Altarul Krell cu cea mai veche reprezentare supraviețuitoare a orașului și vitraliul superb din corul datând din 1477. Include Fântâna virtuții din 1589, și turnul din secolul al XIII-lea Nassauer Haus.

Citiţi mai multe despre atracţiile turistice din Nürnberg AICI

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*