Utile

Temperaturi caniculare în zona de vest

Temperaturi caniculare în zona de vest

Marţi, vremea se va încălzi, devenind călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua după-amiaza, când în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local la deal, munte și pe arii restrânse în rest vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar punctiform cantitățile de apă cumulate vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 16 și 20 de grade, mai ridicate la deal până la 21…22 de grade.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă, pe arii restrânse caniculară, iar disconfortul termic se va accentua după-amiaza, când în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil. După-amiaza în Banat și la munte, vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 35 de grade, iar cele minime între 12…13 grade în depresiuni și 22…23 grade la deal, informează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*