Administrație

Parcul auto al Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Recaș s-a înnoit

Parcul auto al Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Recaș s-a înnoit

Parcul auto al Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Recaș s-a înnoit. Mai multe utilaje și autospeciale au fost achiziționate prin intermediul unui proiect transfrontalier dintre primăria Recaș și orașul Zagubica din Serbia.

Mai exact este vorba despre două autospeciale de pompieri de mare capacitate, un utilaj multifuncțional dotat cu plug de deszăpezire, cupa de pământ, rezervor de apă cu înaltă presiune și tocător vegetal cu braț articulat, un generator de curent, compresor, rectificator, două pompe de apă și o sirenă de alarmare a populației. În plus, au mai fost achiziționate furci, lopeți, furtune, dispozitive de monotorizare a mediului, echipamente de protecție pentru pompierii voluntari.

Obiectivul proiectului european a fost acela de a proteja zona transfrontalieră de catastrofele naturale și de a reduce impactul în cazul apariției unui dezastru, prin creșterea gradului de conștientizare a riscurilor de mediu și acționând în baza unei strategii folosind echipamente eficiente.“Prin implementarea proiectului s-a redus impactul negativ necontrolat pe care îl au incendiile și dezastrele natural asupra zonei transfrontaliere fără a uită și de protecția mediului într-un mod eficient și sigur. Pentru nimplementarea acestui proiect a fost necesară o muncă titanică. Mă bucur că ne găsim azi în față unui proiect de mare anvergură care este finalizat în totalitate”, a precizat primarul orașului Recaș, Pavel Teodor.

Ne-am desfășurat activitatea parțial bine în privința utilajelor până când am achiziționat aceste mașini. Acum ne bucurăm că ne putem desfășura activitatea foarte bine cu aceste utilaje și cu echipamentele pe care le-am primit în dotare. Colegii mei pompieri sunt foarte înțelegători, au început să vină cât mai des la intervenții. Ajungem foarte repede la intervenții cu aceste mașini”, a spus șeful Serviciului Pompieri Voluntari Recaș.

Valoarea totală a proiectului “Pompierii și managementul situațiilor de urgență Recaș-Zagubica” este de 1,5 milioane euro, din care 994.243 euro pentru orașul Recaș, iar 420.000 euro pentru orașul Zagubica.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*