Life-style

Dr. Alban, de la DJ de club la star internațional. Îl puteţi vedea la DISKOteka Festival!

Dr. Alban, de la DJ de club la star internațional. Îl puteţi vedea la DISKOteka Festival!
Adora Beauty

Dr. Alban concertează la DISKOteka Festival alături de alte peste 50 de nume mari ale muzicii retro. Perioada casetelor derulate cu ajutorul creionului este readusă în actualitate pentru trei zile, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, din Timișoara, unde va avea loc cel mai mare festival dedicat muzicii anilor `80-`90.

Dr. Alban, pe numele său real, Alban Uzoma Nwapa, este un artist și producător suedez cu origini nigeriene care în prezent are propria casă de discuri, Dr. Records. Cu vânzări de peste 10 milioane la nivel mondial, acesta a devenit cunoscut în 1992 cu hitul „It’s My Life”.

Prima piesă lansată a fost o declarație de dragoste a artistului față de originile sale africane, cunoscută sub numele de „Hello Africa”, însă marele succes l-a cunoscut un an mai târziu, în 1992. Single-ul „It’s My Life”, aflat pe albumul „One Love”, s-a vândut în 1,6 milioane de exemplare și a fost pe locul 1 în topurile din Olanda, Israel și Germania, iar în Anglia a uract până pe 2.

Totalul vânzărilor artistului se ridicau în 1994 la peste 5 milioane de albume și în jur de 6 milioane de single-uri. Aceste recorduri i-au adus discul de argint de 7 ori, și de câte 30 de ori pe cel de aur și platină.

Cântărețul a fost legat de țara noastră chiar din vremurile în care nu era un reper în industria muzicală și un artist cunoscut la nivel internațional. La peste 30 de ani de la prima vizită în România, Dr. Alban revine în Timișoara, locul în care a și avut contact pentru prima dată cu țara noastră. Fratele cântărețului a studiat Facultatea de Medicină din orașul de pe Bega, în anii `80, în prezent profesând ca medic în Statele Unite ale Americii.

Tot în medicină are și Dr. Alban o diplomă, de aici și inspirația numelui de scenă. La 23 de ani s-a mutat în Suedia pentru a deveni medic stomatolog. Nevoia de bani pentru a-și plăti taxele universitare l-a condus către căutarea unui job ce îi oferea libertate în legătură cu programul de student și nevoia de a merge și la cursuri. Așa a ajuns să lucreze noaptea ca DJ într-unul dintre cluburile de renume din capitala suedeză. Acesta a fost începutul a ceea ce avea să devină în scurt timp un fenomen mondial pentru piața muzicală internațională.

Sursa: diskotekainfo.ro

 

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*