Cultură

Biletele pentru Festivalul Euroregional de Teatru TESZT s-au pus în vânzare

Biletele pentru Festivalul Euroregional de Teatru TESZT s-au pus în vânzare
Adora Beauty

Nouă spectacole extraordinare pot fi văzute în perioada 20-26 mai la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” în cadrul Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, iar biletele s-au pus în vânzare la casieria teatrului și pe www.biletmaster.ro Trupele invitate sunt din Novosibirsk, Grenoble, Antwerp, Ljubljana, Koln, Tatabánya și București, iar teatrul-gazdă își va prezenta cele mai recente două producții.

Selecția TESZT 2019 a fost construită în jurul conceptului de eroism/antieroism. Pe o scenă globală în care linia dintre Eroi și Antieroi se trasează adesea în spatele ușilor închise, teatrul re-devine un un instrument fin de cercetare a liniei mobile care desparte paradisul de infern. TESZT 2019 va cuprinde texte clasice în re-citiri contemporane, eroi în posturi tragice, forme estetice inovative, precum și o temă mai sensibilă ca oricând, a (anti)eroilor. Deși selecția inițială a fost restrânsă din motive obiective, TESZT 2019 subliniază importanța continuității evenimentului și prezintă nouă spectacole europene – TESZT rămâne cel mai curajos festival internațional de teatru din regiune.

Deschiderea festivalului o va face luni, 20 mai, Teatrul Stary Dom din Novosibirsk cu spectacolul „Sociopath/Hamlet”, o reinterpretare a personajului Hamlet cu efecte video, proiecții și muzică hip-hop în limba rusă. Marți, 21 mai, de la 17:00, se va juca cel mai nou spectacol al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, „Lacul lebedelor revăzut”, regizat de Kokan Mladenović din Serbia. Miercuri, 22 mai, de la 19:00, compania franceză de dans Cie Malka interpretează spectacolul nonverbal „Cap de afiș”, invitat în cadrul Sezonului Cultural România-Franța, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe România. Joi, 23 mai, de la 19:00, Enkidu Khaled și Chris Keulemans prezintă „Bagdad”, spectacol de teatru documentar despre destinul unui oraș sfâșiat de război și memoria nostră afectivă. În aceeași zi de la 21:00, precum și vineri de la 22:00, în Sala Studio va avea loc „Erou 2.0 Spectacolul spectacolelor”, un proiect de autor despre meseria de actor și originalitate în artă, creat de slovenii Uros Kaurin si Vito Weis, care vor susține și un workshop la TESZT. Vineri, 24 mai, de la 19:00 pe scena din Sala Mare se va juca „Macbeth” de W. Shakespeare, în interpretarea inedită a Teatrului „Jászai Mari” din Tatabánya. Ziua de sâmbătă aduce două spectacole inspirate de personaje antice: „Medea’s Boys”, produs de teatrul Apollo111 din București – de la 16:00 și 21:00, precum și „Antigona”, regia Kristóf Szabó, spectacol din Germania. Festivalul se încheie cu producția gazdelor – „Henric al IV-lea”, director de scenă Victor Ioan Frunză.

Bilete s-au pus în vânzare la teatru (între orele 10-13 și 16-19 de luni până vineri și 18-19 sâmbătă, iar pe durata festivalului între 10-19), prețul fiind de 40 lei, sau 30 lei cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari, abonați și posesori card Cultura Plus. Spectatorii pot achiziționa și abonamentul TESZT5 pentru acces la cinci spectacole la alegere, cu prețul de 150 lei, sau 75 lei cu reducere. Toate spectacolele se vor juca la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și vor fi traduse în română, maghiară și engleză, în funcție de limba vorbită pe scenă.

Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT va avea loc pentru a douăsprezecea oară în 20-26 mai 2019, fiind organizat și găzduit de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara. Finanțator principal: Primăria Municipiului Timișoara. Cu sprijinul: Consiliul Județean Timiș, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii și Identității Naționale, UNITER. Mai multe date despre fiecare spectacol se pot găsi pe www.teszt.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*