Administrație

Amenajarea MultipleXity se va realiza în baza unui concurs de soluții

Amenajarea MultipleXity se va realiza în baza unui concurs de soluții

Centrul  pentru Artă, Tehnologie și Experiment- MultipleXity- va fi finalizat până când Timișoara va deveni Capitală Europeană a Culturii. Potrivit edilului Nicolae Robu, acesta va fi amenajat pe Bd. Take Ionescu, la fostul sediu al R.A.T.T.

Este un proiect complex, așa ceva nu există chiar pe toate drumurile. Este un obiectiv greu de întâlnit în lume. Acest centru reprezintă cea mai importantă moștenire care va rămâne la nivel de infrastructură în urma exercițiului de Capitală Culturală Europeană. Noi ne-am dorit să construim o nouă clădire care să găzduiască acest centru. Am mizat pe un parteneriat cu UVT pentru locația unde este fosta popotă, la intersecția Popa Șapcă cu Oituz, dar nu s-a putut realiza, prin urmare se va amenaja acest centru în una din clădirile vechi pe care le avem la STPT”, a explicat primarul Timișoarei.

Potrivit edilului, amenajarea MultipleXity se va realiza în baza unui concurs de soluții pentru care a fost lansată licitația de selectare a consultantului în organizarea acestui concurs. “Sperăm de data această să reușim să ducem la bun sfârsit concursul. În prezent suntem în faza de achiziție a consultanței și  analizăm ofertele depuse. Sunt 2 ofertanți: unul din partea OAR și altul din partea unei firme”, a mai adăugat primarul Nicolae Robu.

Investiția este de 12 milioane euro, bani  proveniți din bugetul local și fonduri europene.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*