Cultură

“Patrimoniu etnografic” la Muzeul Satului Bănățean

“Patrimoniu etnografic” la Muzeul Satului Bănățean

Muzeul Satului Bănățean Timișoara vă invită miercuri 15 mai, la ora 12, în sala expoziției de bază la vernisajul expoziției Patrimoniu etnografic. Această este cea de-a cincea expoziție din cadrul proiectului Colecții și colecționari din România și va cuprinde ansambluri vestimentare tradiționale huțule din Bucovina din colecția Elenei  Torac.

Expoziția va fi deschisă din 15 mai -7 iunie 2019 , în intervalul marți sâmbătă de la 10.00 la ora 18.00, iar duminica de la 12:00 la 20:00. Coordonatorul evenimentului este muzeograful Marius Matei.

Elena Torac este un colecționar și totodată un meșter popular autentic, care păstrează și promovează valorile străbunilor huțuli. Împreună cu familia, artista  participă la cele mai prestigioase târguri ale meșterilor populari din țară, dar și la manifestări organizate în străinătate (Moldova, Ucraina, Belgia, Austria, Germania, Italia și Canada).

Colecția etnografică Elena Torac își propune să aducă în fata publicului obiecte de o valoare inestimabilă, aparținând odăii strămoșilor huțuli de odinioară, dorind să înlăture ceea ce nu este cu adevărat autentic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*