Social

Sute de amenzi pentru şoferii care parchează pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități

Sute de amenzi pentru şoferii care parchează pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități

Polițiștii locali continuă să acționeze pentru soluționarea sesizărilor de la cetățeni care semnalează frecvent cazurile în care sunt staționate autovehicule pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, pe care le ocupă în mod abuziv fără a avea niciun fel de probleme fizice sau de natură medicală, punându-i astfel în dificultate pe cei care au într-adevăr nevoie de ele.

Cel mai frecvent, astfel de situații au fost semnalate, în ultima perioadă, pe străzi precum Gh. Dima, V. Balmuș, Piatra Craiului, Orion, Daliei, Paris, I. Văcărescu, Martir I. Stanciu, N. Lenau. În ultimele două luni au fost aplicate 171 de sancțiuni contravenționale pe această linie, de la începutul anului fiind aplicate un număr total de 304 sancțiuni pentru astfel de fapte.

Poliția Locală Timișoara reamintește că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă.

De asemenea, Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor, dar mai ales pentru a evita punerea în dificultate a acelor persoane care au într-adevăr nevoie de astfel de locuri special amenajate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*