Educație

Agronomiada 2019 aduce peste 200 de studenţi la U.S.A.M.V.B.T

Agronomiada 2019 aduce peste 200 de studenţi la U.S.A.M.V.B.T

În perioada 9-12 mai, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara este gazda unei competiții internaționale studențești „Agronomiada 2019”, cel mai vechi concurs profesional, științific și sportiv dintre universitățile din România și Republica Moldova.

Anul acesta la ediția a XXXI-a participă peste 220 de studenți   din universitățile de profil din Timișoara, București, Cluj-Napoca, Iași, facultățile de Agronomie și Horticultură din Craiova și în premieră anul acesta Universitatea Agrară de Stat din Chișinău – Republica Moldova.

În cadrul concursului Agronomiada 2019, studenții vor concura la 25 de discipline din curricula specializărilor de agricultură, ingineria mediului, cadastru, horticultură, peisagistică, silvicultură, management și turism rural, zootehnie, ingineria produselor alimentare și medicină veterinară. De asemenea, vor fi și 4 probe sportive: fotbal, volei pe nisip, dans sportiv și pescuit.

 Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 10 mai, ora 10, în Aula Magna ,,Iulian Drăcea” a U.S.A.M.V.B. Timișoara. Tot în cadrul evenimentului, domnul profesor Ioan Hațegan va susține o prelegere având ca temă importanța Zilei Regalității pentru România. Studenții și cadrele didactice ale U.S.A.M.V.B.T. vor participa la un „cross” care se va desfășura în campusul universitar.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursurilor va avea loc sâmbătă, 11 mai 2019, începând cu orele 20, la Restaurantul Senator din Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*