Sănătate

Cum să îți detofixiezi părul

Cum să îți detofixiezi părul

Dacă detofixierea organismului este un trend puternic din ultimii ani, hairstiliștii propun acum să îți detoxifiezi și părul. Iată despre ce e vorba.

Specialiștii spun că o cură de detox dedicată părului este bine să se aplice de cel puțin două ori pe an, pentru ca părul tău să rămână sănătos și frumos. Hairstilistul Cristi Pascu spune că șampoanele naturale, masajele cu ulei de ricin și măștile hidratante ajută părul să se mențină superb.

Despre șampoanele cu ingrediente naturale

„Orice detox trebuie să înceapă în primul rând cu un șampon natural, făcut în casă, din lapte de cocos (un sfert de cană), săpun lichid organic și 20 de picături de ulei esențial de lavandă, rozmarin sau portocală, pentru a-i da o aromă aparte“, recomandă Cristi Pascu. Dacă ai părul uscat, poți adăuga și o linguriță de ulei de măsline sau de migdale pentru hidratare. Întotdeauna șampoanele 100% naturale sunt acelea care au un termen de valabilitate scurt, de maximum o lună. Un astfel de șampon natural trebuie agitat foarte bine înainte de utilizare, pentru că ingredientele se decantează și se separă în acest amestec, dacă șamponul nu este folosit 24 de ore“, spune Cristi Pascu.

Masajul cu uleiul de ricin

După spălarea cu un șampon natural, părul trebuie masat cu ulei de ricin. Masajul duce la îmbunătățirea circulației sangvine periferice, iar uleiul de ricin pătrunde mai ușor în scalp, accelerează și facilitează creșterea părului. „Este cunoscută proprietatea uleiului de ricin, care acționează ca un excitant pentru rădăcina firului de păr și pentru gene“.

Măștile naturale

Pentru ca detoxifierea părului să fie făcută corect, hairstiliștii recomandă folosirea măștilor naturale de avocado, la care se adaugă o linguriță de ulei de măsline sau de cocos, o linguriță de miere și un galbenus de ou, timpul de acționare fiind de 20 de minute. Acoperă-ți părul cu un capișon de plastic pentru a menține starea de umiditate, iar masca aplic-o pe lungimea firului de păr, și nu pe rădăcină. Atunci când vrei o mască de păr care curăță în profunzime părul, poți folosesi argilă cu avocado copt. Masca este hrănitoare, datorită pastei de avocado, iar argila curăță în profunzime structura firului de păr.

Sursa: unica.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*