Turism

Foto. Din iunie, zburăm spre Sharm el-Sheikh de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Foto. Din iunie, zburăm spre Sharm el-Sheikh de pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Printre noutăţile pe care Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara le va oferi în acest sezon estival turiştilor se numără şi cursele charter spre Sharm el-Sheikh din Egipt. În premieră, bănăţenii vor beneficia de un zbor direct spre cunoscuta staţiune din Africa. Zborurile vor fi operate în fiecare zi de marţi, în perioada 18 iunie-15 octombrie 2019, de compania Fly Egipt, prin intermediul agenţiilor de turism. Ca preţ orientativ, un sejur de 7 zile în Sharm el-Sheikh costă în jur de 400-500 de euro de persoană în sistem all inclusive.

Sharm el-Sheikh este principalul centru turistic al peninsulei Sinai și una dintre cele mai importante destinații de scufundări din lume. Minunile subacvatice ale Mării Roșii, în special apele parcului marin Ras Mohammed chiar la sud de oraș, au pus în prim plan scena centrală „Sharm”, iar scufundările și snorkelingurile oferite aici continuă să atragă iubitorii de scufundări în fiecare an. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai bune destinații din Egipt dacă doriți doar să vă relaxați pe plajă, staţiunea fiind potrivită pentru vacanțele de familie datorită facilităților excelente oferite. Fie că sunteți aici pentru nisip sau pentru viața maritimă, Sharm el-Sheikh este o alegere excelentă pentru o vacanță de plajă după ce ați explorat templele și mormintele din restul țării.

În ceea ce priveşte gastronomia, există numeroase restaurante cu specific internațional, însă localurile au și preparate specific orientale precum: falafel, torshy (murături picante), tahina (sos picant), ful (fasole făcută în stil tradițional), baclava, bazbusa sau kunafa.

Ce poţi vedea/vizita

Golful natural din stațiunea Sharm El Sheikh, Naama, este atracția principală a turiștilor, loc în care s-au amenajat numeroase cafenele, restaurante și bazare care profită de locația ultravizitată. Aproape de acest loc poți explora orașele Dahab și Nuweiba, Canionul Dahab și Golful Delfinilor. În zona golfului Naama cu siguranță nu te vei plictisi!

Scufundările la mare adâncime sunt o activitate extrem de populară în stațiunile din Egipt, mai ales datorită experienței minunate pe care o poți avea doar la Marea Roșie. Reciful Jolanda e extrem de căutat, fiind unul dintre locurile în care turiștii pot chiar să stea la coadă în cazul în care nu sunt foarte matinali. Jolanda a fost un vas de transporturi de marfă de origine spaniolă, scufundat în 1985 în abisul mării, nu înainte să lase în urmă să o mașină marca BMW ce aparținea căpitanului navei și numeroase piese care făceau parte din acel transport.

În apropierea zonei orașului vechi, găsim zona Sharm El-Maya, unde aglomerația nu e așa mare și te poți învălui cu liniștea plajei și a mării. Sharm El-Maya e zona perfectă pentru familii, contrastând complet aglomerația din Golful Naama.

Încă o destinație faimoasă pentru scufundări, Parcul Național Ras Mohammed, se află în sudul peninsulei Sinai. Datorită unicității acestui loc și a prezenței unor recifuri de corali și ale unor bancuri de pești, zona Parcului Național Ras Mohammed este o zonă în care pescuitul abuziv este interzis. Numele zonei se traduce vag „Capul lui Mohammed”. Format din două insule: Tiran și Sanafir, Capul lui Mohammed are chiar și o stâncă sub formă unui cap masculin din profil pe mal.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*