Politic

Timișoara a găzduit prima întâlnire a Forumului de Aleși Liberali din Regiunea vest

Timișoara a găzduit prima întâlnire a Forumului de Aleși Liberali din Regiunea vest

Întâlnire importantă, sâmbătă după-amiază, la Timișoara! Primarii liberali din vestul țării s-au reunit pentru a-și prezenta viziunea de dezvoltare a municipiilor Timișoara,  Arad, Reșița, Deva până în anul 2020 și de a găsi soluții la provocările legislative cu care se confruntă administrația publică locală, de a schimba idei și experiența de bune practici în administrație.

Alături de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă – primarul Aradului și Ioan Popa- primarul municipiului Reșița, s-au alăturat dezbaterii consilierii municipali liberali din zona de vest. Toate acestea pentru a îndeplini obiectivul major al administrației publice locale liberale, acela de a crește calitatea vieții cetățenilor.

Evenimentul a fost inițiat de Daniela Mariș, consilier municipal la Consiliul Local Timișoara.“S-a dovedit ca în acele municipii unde există administratie publica locala liberala și aici mă refer la primari liberali dar și la consilieri locali liberali, se observă o creștere remarcabilă a condițiilor de viață ale cetățenilor”, a declarat Daniela Mariș.

A fost avut loc prima întâlnire a Forumului de aleși liberali din Regiunea vest. Am discutat diverse aspecte privind administrația publică, schimb de idei, experiență între noi și aspecte politice, pentru că avem ca țintă câștigarea alegerilor europarlamentare din 26 mai”, a explicat edilul Nicolae Robu.

La rândul său edilul Resiței, Ioan Popa a precizat că “mi se pare foarte util genul acesta de întâlniri, pentru că am propus să-l facem de patru ori pe an, în fiecare municipiu reședință de județ. Putem să fructificăm exemple de bune practici de la unii la ceilalți și în felul acesta să preluăm HCL care au dus la ceva bun pentru orașele care au le-au luat în practică. Dar sunt multe initiațive care au făcut ca orașele din zona de vest să prospere. Eu, la Reșița întotdeauna m-am dus spre colegii mei liberali și am încercat să aduc în oraș lucruri pe care ei le-au făcut deja, și cred că e foarte bine să avem acest exercițiu al consilierilor locali. Dacă atunci când am preluat mandatul la Resița la fiecare ședință de CL inițiatorul era primarul, am început să îi încurajez pe consilierii locali să vină cu inițiative de proiecte HCL. Cred că e benefic ca ei să se cunoască în primul rând. Reșița are un buget extrem de mic, comparativ cu Timișoara sau Arad, iar șansele noastre sunt fondurile europene. Noi ne-am concentrat pe proiecte europene. Avem 42 de proiecte scrise până acum, însumând 160 milioane euro. Bugetul de investiții al Reșiței este de circa 3 milioane pe an”.

Ca urmare a întâlnirii, s-a constituit Echipa Aleșilor Liberali Intermunicipală Timișoara, Arad, Reșița, Deva, de colaborare și schimb de experiență în administrația publică locală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*