Social

Expoziţie de icoane bizantine „Lumina Florilor de Paşti” la Catedrală

Expoziţie de icoane bizantine „Lumina Florilor de Paşti” la Catedrală

Vineri, 19 aprilie, de la ora 16, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte  Ioan, Mitropolitul Banatului, în cadrul evenimentelor de pe agenda Târgului de Paşti, organizate de Primăria Timişoarei în colaborare cu Arhiepiscopia Timişoarei,  va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane bizantine „Lumina Florilor de Paşti”, unde vor expune peste 150 de copii talentaţi din Banat.

Expoziţia este organizată de Arhiepiscopia Timişoarei în colaborare cu Atelierul de pictură Buna Vestire, Şcoala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul şi Primăria Timişoarei cu prilejul sărbătorilor pascale.

La fel, ca în anii precedenţi, alături de organizatori au fost mai multe şcoli şi licee din judeţul Timiş, întrucât au trimis lucrări ale elevilor, care au mai participat la diverse concursuri de icoane desfăsurate la nivel judeţean sau naţional.

Manifestarea culturală din pragul ,,Floriilor” a ajuns la a cincea ediţie. Vernisajul va fi deschis de violonista Iuliana Cîmpean cu un moment artistic. Expozanţii vor primi diplome  de apreciere pentru talentul lor de viitor artist plastic, dar şi un pachet cu dulciuri oferit de Primăria Timişoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*