Social

Ocazie unică! Sucursala BNR din Timișoara îşi deschide porţile pentru public

Ocazie unică! Sucursala BNR din Timișoara îşi deschide porţile pentru public

Banca Națională a României (BNR) organizează miercuri, 17 aprilie, în intervalul 11:00 – 19:00, „Ziua porţilor deschise”.

Cu ocazia împlinirii a 139 de ani de la înființare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din București, precum și sediile sucursalelor regionale și agențiilorBNR din teritoriu.

În acest context, Sucursala regională Timiș invită publicul larg să-i viziteze sediul din Timișoara, bd. I. C. Brătianu nr.1, unde va avea accesa informații referitoare la istoria şi identitatea Băncii Naționale a României.

În București, cei interesați vor avea acces în Palatul Vechi al Băncii Naționale, situat în Centrul Vechi din București, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25. Publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecția numismatică și expozițiile: „Istoria leului”, „Banca Națională a României și Marea Unire”, „Istoria bancnotei românești” și „TezAur”.

Amenajată în cadrul Muzeului BNR, expoziția permanentă „TezAur” proiectează un concept modern și original, care pornește de la imaginea Pământului ca depozitar al zăcămintelor de aur, iar vizitatorii vor descoperi informații inedite despre metalul nobil și vor putea admira lingouri autentice din aur și monede din aur din Tezaurul Băncii Naționale. Expunerea este completată cu exemple de tipuri de zăcăminte aurifere – un filon aurifer și flori de mină conținând elemente native de aur pe matrice de cuarț.

Vizitatorii vor primi un set de materiale cu imagini și informații succinte desprefondatorul băncii, Eugeniu Carada și istoria monedei naționale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*