Politic

ALDE Timiș și-a lansat candidații pentru europarlamentare

ALDE Timiș și-a lansat candidații pentru europarlamentare

ALDE Timiș și-a prezentat duminică la Timișoara candidații pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Astfel, Sala Expovest a fost de la ora 11.30 gazda Conferinței Regionale, unde a fost prezentă o delegație de la București în frunte cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, precum și membrii ALDE Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara.

Peste 1400 de membrii și susținători ALDE au fost prezenți în sală. Președintele filialei județene, deputatul Marian Cucșa a precizat: „Am onoarea de a fi astăzi gazda Conferinței Regionale de Prezentare a Candidaților ALDE la Alegerile Europarlamentare. Doresc în primul rând să le mulțumesc celor peste 1400 de membrii și susțînători ALDE, prezenți în sală, dar și delegației de la București condusă de președintele Călin Popescu Tăriceanu. În ALDE am găsit cadrul necesar, echipa potrivită și susținerea de care este nevoie atunci când te afli într-o poziție cu putere de decizie. Iar pentru asta vreau să vă mulțumesc și să vă amintesc că fără voi, astăzi niciunul dintre noi nu ar fi fost aici. Am convingerea că ne vom atinge obiectivele și de această dată, la alegerile europarlamentare, care reprezintă un nou test de maturitate pentru noi. Am încredere în voi că vă veți implica cu maximă seriozitate și determinare pentru că ALDE să reprezinte România în Parlamentul European. Vibrația și energia pozitivă pe care echipa ALDE o are de la început și până astăzi ne-a ajutat mereu să ne atingem toate obiectivele propuse. Iar cei doi candidați ai ALDE Timiș la alegerile europarlamentare, colegii mei, Ovidiu Sîrbu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Dan German, președintele TLDE Timiș, reprezintă o mândrie pentru organizația Timiș. Am mare încredere în ei și le urez mult succes atât lor cât și tuturor candidaților”.

Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și Dan German, președintele TLDE Timiș, sunt propunerile ALDE Timiș pentru Parlamentul European.

Organizația ALDE Timiș își dorește ca Ovidiu Sîrbu să ocupe un loc cât mai în față pe lista ALDE. “Experiența din Ministerul Transporturilor, în calitate de secretar de stat,  mi-a lărgit viziunea spre noi orizonturi. Am identificat nevoile în materie de infrastructură, nevoi care sunt vizibile în exterior, dar din interior pot identifica și cauzele și interveni asupra problemelor. Știu ce avem de făcut pentru că ceea ce e nevoie să facem este de fapt nevoia noastră a tuturor românilor. Iar în materie de infrastructură, România are nevoie de autostrăzi, drumuri de mare viteză și centuri de ocolire a marilor orașe. Fără o muncă de echipă, cu profesioniști dedicați dar și cu o susținere largă, oricât efort aș depunde prin prisma a tot ceea ce fac acum, nu voi reuși singur, însă soluția o avem aici: cu oameni care să reprezinte România cu demnitate în Parlamentul European, vom avea un drum solid, durabil și rapid“, a transmis Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, candidat ALDE la alegerile europarlamentare.

Trecem printr-o perioadă de transformare şi redefinire instituţională a Uniunii Europene, având în vedere că politică de expansiune teritorială a UE este zdruncinată chiar din temelii. La acest moment de răscruce, că stat membru stabil din punct de vedere economic, puternic ancorat în valorile europene şi orientat către direcţia de evoluţie occidentală, putem să schimbăm substanţial modul în care suntem percepuţi şi, urcând câteva trepte importante, să îi determinăm pe reprezentanţîi statelor membre să se raporteze la ţara noastră că la un veritabil partener. Mai simplu, că de la egal la egal. Eu asta îmi doresc, să aducem România la scară europeană cu demnitate şi mă consider cu atât mai norocos să mă aflu pe lista pentru alegerile europarlamentare acum, în acest an definitoriu pentru schimbare pe toate planurile. Sunt şi emoţionat pentru că pot să mă uit în jur şi să îi privesc în ochi pe mulţi dintre oamenii pe care îi admir foarte mult şi care m-au învăţat diferenţa dintre un şef şi un lider, aşa că mă rezum să închei, dragi colegi, printr-un îndemn: împreuna să fim cu toțîi adevărați cetățeni europeni!”, a afirmat Dan Gherman, președintele TLDE Timiș.

Din acest an, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, faţă de 32 câte are în prezent, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*