Social

15 maşini parcate neregulamentar și abandonate, ridicate de SDM

15 maşini parcate neregulamentar și abandonate, ridicate de SDM

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au efectuat, în ultima perioadă, acțiuni în comun cu reprezentanții Societății Drumuri Municipale SA. Ei au luat măsuri de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar în mai multe zone în care au existat numeroase sesizări cu privire la oprirea sau staționarea autovehiculelor încurcând fie pătrunderea ambulanțelor la unitățile spitalicești, fie circulația mijloacelor de transport în comun ori a altor autovehicule.

Astfel, în ultima săptămână au fost ridicate zece autovehicule staționate neregulamentar, sub incidența indicatorului de oprire sau staționare interzisă, pe str. Dr. Ioan Mureșan – Spitalul Județean și Gh. Dima – Spitalul Municipal, dar și pe bd.l C.D. Loga, fiind aplicate și un număr de 258 sancțiuni contravenționale în zonele respective.

Poliţia Locală reaminteşte că amenzile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt cuprinse între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM, cu al cărei mijloc se efectuează ridicarea.

De asemenea, tot în ultima săptămână, cinci autovehicule identificate pe străzile Nera, Sinaia, Azuga, Mareșal Averescu și Soarelui, pentru care au fost emise dispoziții de declarare a abandonului, au fost ridicate de polițiștii locali împreună cu reprezentanții SDM.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*